Західній Австралії загрожує сильний циклон

51

Страх і тривога у регіоні Кімберлі. Метеорологи попереджають про один із найсильніших циклонів за останні десятиліття. Жителі готуються до сильних поривів вітру та зливи.

 

Західній Австралії загрожує сильний циклон

Західна Австралія готується до того, що може стати найсильнішим тропічним циклоном останніми роками. Особливо може постраждати регіон Кімберлі на півночі штату Західна Австралія, популярний серед туристів, попереджають метеорологи.

Поки що погодна система все ще перебуває над морем, але рухається до узбережжя, куди шторм прийде найближчими днями. Після того, як шторм класифікується як циклон, він отримає назву «Ільза».

Можливо, це буде циклон четвертої категорії, – сказала метеоролог Джессіка Лінгард австралійської телекомпанії ABC. Вони «неймовірно руйнівні», як довели циклони Трейсі (1974) та Деббі (2017). «Сильні удари» очікуються вздовж узбережжя між Порт-Хедлендом та Брумом у четвер чи п’ятницю, пише новинний сайт News.com.au.

Експерти очікували сильні пориви вітру та зливи. Мешканців закликали захистити свої будинки від шторму. Деякі супермаркети вже почали запасатись продуктами, сказали вони. Лише у січні в регіоні Кімберлі після надзвичайно сильних дощів сталася повінь століття.

Читайте також:  Філіппіни звинувачують Китай у "агресивній тактиці"

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я