Росія розпочала великі військові маневри у водах Арктики

32

У навчаннях візьмуть участь 1800 військовослужбовців та понад десяток кораблів.

 

Росія розпочала великі військові маневри у водах Арктики

Північний флот Росії розпочав масштабні військові маневри у водах Арктики. У навчаннях візьмуть участь 1800 військовослужбовців та понад десяток кораблів, повідомили агентству «Інтерфакс» у прес-службі флоту.

“Особливу увагу в ході маневрів буде приділено безпеці торгового флоту Росії та морських шляхів, таких як Північно-Східний прохід”, – йдеться у повідомленні.

Очікується, що маневр триватиме кілька днів. Взаємодія між кораблями та російськими військово-повітряними силами перевірятиметься під керівництвом відповідних командних штабів. Адже в маневрах задіяно 40 літаків та вертольотів, а також транспортні засоби для наземних операцій.

Спеціалізовані для ведення бойових дій в Арктиці

Північно-східний прохід проходить вздовж північного узбережжя Росії. У зв’язку з потеплінням клімату, що росте, цей маршрут стає все більш важливим для судноплавства, оскільки влітку в деяких місцях він проходимо навіть без криголамів. Для Росії Північно-східний прохід є важливим для того, щоб мати можливість експортувати сировину, яку країна видобуває на Крайній Півночі, наприклад, природний газ, який транспортується далі у зрідженому вигляді з арктично холодного півострова Ямал.

Щоб підтвердити свої претензії на полярний регіон, Москва понад десять років тому створила підрозділи, що спеціалізуються на веденні бойових дій в Арктиці.

Читайте також:  Зробити суднобудування сильним разом із Фінляндією

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я