ЄС посилить курс політики надання притулку та міграції

17

У зв’язку із сильним зростанням небажаної міграції Європейський Союз домовився про посилення спільної політики надання притулку та міграції. На саміті ЄС канцлер Олаф Шольц та його колеги погодили підсумкову декларацію, спрямовану на те, щоб із самого початку запобігти нелегальному в’їзду або зробити його менш привабливим.

Це має бути досягнуто, зокрема, шляхом посилення боротьби з контрабандистами, посилення охорони кордонів та прискорення депортації.

Фінансування ЄС огорож вздовж зовнішніх кордонів ЄС, як цього вимагають такі країни, як Австрія, не згадується у підсумковій декларації. У документі лише йдеться про те, що кошти ЄС мають бути залучені для створення «інфраструктури» на кордонах. Крім того, планується запустити два пілотні проекти на зовнішніх кордонах. Такі країни, як Німеччина та Люксембург, а також Комісія ЄС відкидають пряме фінансування огорож або стін.

Системи надання притулку мають бути розвантажені

З іншого боку, країни ЄС згодні з тим, що необхідно чинити більший тиск на країни, які не співпрацюють у прийнятті осіб, яким відмовлено у наданні притулку. Це має призвести до збільшення кількості людей, які залишають ЄС без права на перебування, і тим самим розвантажити іноді дуже перевантажену систему надання притулку.

Країни ЄС хочуть чинити тиск, наприклад, за допомогою суворішої візової політики, торгової політики та допомоги з метою розвитку, але водночас хочуть створити можливості для легальної міграції.

У 2022 році кількість заяв про надання притулку зросла майже на 50 відсотків до 924 тисячі порівняно з попереднім роком. Крім того, з України прибуло близько 4 мільйонів біженців, яким не потрібно просити притулку до ЄС.

.

Читайте також:  6 плюсів для Китаю від європейської енергокризи

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я