Яєчний лікер – не пасхальне частування: 4 цікаві факти про цей напій

80

Незалежно від того, святкуєте ви Великдень за старовинними латиськими традиціями, християнськими звичаями або разом з американським великоднім кроликом – яйця у це свято всюди! Досить популярні яйця і у світі напоїв – існують як легкі коктейлі з повітряною білковою піною, так і більш серйозні яєчні напої, тому мережа магазинів вин і алкогольних напоїв AlkOutlet напередодні Великодня пропонує вам чотири цікаві факти про найпопулярніший напій з додаванням яєць. .

1. Яєчний лікер – це не великодній напій

Порівняно з іншими місяцями року в Пасхальний місяць попит на яєчні лікери в магазинах AlkOutlet збільшується приблизно вп’ятеро. І хоча жителі Латвії найчастіше купують яєчний лікер на Великдень, він не є традиційним великоднім напоєм. У тих країнах, де яєчний лікер відомий дуже давно, цей солодкий алкогольний напій є популярним частуванням до різдвяного столу, а також незамінним доповненням до кави та тістечок під час жіночих чаювання дощовими осінніми вечорами. Однак хто сказав, що ми в Латвії не можемо створювати свої традиції? Тому немає нічого поганого в тому, щоб додати кремовий лікер до наших пасок і фарбованим в лушпинні яйця.

2. Біля витоків яєчного лікеру – авокадо

Оскільки авокадо в наших широтах вживають у їжу порівняно недавно, і досі вистачає тих, які не відчувають у цьому суперпродукті нічого, крім смаку мила, а яйця присутні в нашому раціоні споконвіку, для більшості людей цей факт стане найдивовижнішим! Яєчний лікер спочатку робили з авокадо! Найпопулярніша історія походження яєчного лікеру говорить, що в 17 столітті в Бразилії голландські плантатори змішали перестиглі авокадо з алкоголем, в результаті отримавши п’янкий кремовий напій.

Після того, як голландців вигнали з Бразилії, а їхні спроби виростити авокадо в Європі закінчилися невдачею, творчі люди почали шукати альтернативу авокадо і згадали про яйця! Так, у другій половині XVII століття Європі з’явився яєчний лікер. Звичайно, наші пращури не мали звички патентувати свої винаходи, а можливості документування історії були більш обмежені, ніж сьогодні, не можна виключити ймовірність того, що люди намагалися змішувати сирі яйця з якимось алкогольним напоєм ще задовго до цього.

Читайте також:  Найбрудніше місце в будинку: де воно і як його почистити

3. Найпопулярніша назва яєчного лікеру з’явилася завдяки звичці юристів

Оскільки сприятливий вплив сирих яєць на голосові зв’язки – це не просто сюжет комічних вінтажних фільмів, а алкогольні напої в малих дозах дійсно часто сприяють розкриттю ораторських здібностей, чарочка яєчного лікеру відносно швидко після створення цього напою стала популярною звичкою у юристів, які мали довгий час.

Саме з цієї причини яєчний лікер у народі став називатися advocatenborrel, але навіть у давнину люди прагнули скорочувати довгі слова, і замість цього складного слова яєчний лікер почали називати просто advocaat. Ця назва виникла в народному фольклорі і не належить жодному конкретному виробнику, але в культурі та маркетингу немає нічого більш вдалого, ніж речі, що стали фольклором, і тому назва advocaat сьогодні прикрашає пляшки яєчного лікеру різних виробників.

4. Яєчний лікер користується популярністю у кулінарів

Враховуючи той факт, що хороший та якісний яєчний лікер за своєю суттю є рідким алкогольним кремом, але при цьому він досить специфічний, має своє коло шанувальників, і стати продуктом масового попиту йому було б складно, яєчний лікер може стати чудовим помічником на кухні! Напевно багато хто вже куштував смачні булочки з начинкою з яєчного лікеру, але, якщо хочеться спробувати щось нове, можна замочити в лікері родзинки та сухофрукти для випічки кексів.

Яєчний лікер можна використовувати при приготуванні тірамісу, кремів з маскарпоне і навіть пудингу з манки, а можна поставити його на почесне місце на полиці з оліями та соусами – трохи яєчного лікеру додасть нові нотки смаку майонезу та салатам. Його можна додавати в крем-супи та каррі, не кажучи вже про каву чи какао. Щоправда варто пам’ятати – якщо приготовлену їжу їстимуть діти, з експериментами треба бути обережними, а в усьому іншому – чому б і ні? Якщо розумієте, що вживати в чистому вигляді подарований на Великдень специфічний яєчний напій не будете, можливо, його можна використовувати як цікаву добавку та чудове доповнення до страв! Просто експериментуйте!

Читайте також:  Як провести Великдень з користю для здоров'я та не дорікаючи собі за гастрономічні надмірності?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я