Ярмарок мистецтва в Нігерії зібрав художників із 40 країн

20

Цього року на виставці було обговорено екологічні проблеми континенту.

Ярмарок мистецтва в Нігерії

Ярмарок мистецтва в Нігерії зібрав близько 120 африканських художників у Федеральному палаці столиці. Митці та відвідувачі ярмарку отримали унікальну можливість спільно обговорити екологічні проблеми у творчому форматі. Художники з 40 країн Африки представили свої роботи, зобразивши у різних жанрах наслідки зміни клімату.

Ярмарок мистецтва у Нігерії: роботи художників відобразили кліматичні проблеми континенту

Протягом кількох днів відвідувачі виставки могли поринути у широкий спектр мистецтва Африки. Культурний захід включив виставку сучасних художників континенту. А також підготовлені презентації, інтерактивні проекти та пленарні засідання від організаторів проекту. Крім того, програму розширили виступи музикантів і артистів, що розвиваються.

Як пояснює засновниця проекту Токіні Петерсіде-Швебіг, ярмарок Art X Lagos показує, що мистецтво і творчість допомагає знайти шляхи вирішення будь-яких проблем. Примітно, що ярмарок мистецтва в Нігерії цього року був спрямований насамперед на боротьбу з екологічною кризою.

За словами відвідувачів виставки, особливо цінним є те, що всі роботи відображають самобутність Африки. А також порушують важливість локальних екологічних проблем континенту. Як відомо, стихійні лиха, які обрушилися на африканські країни цього року, посилили проблему продовольчої безпеки. Наприклад, повені в Нігерії, Сомалі та Ефіопії спровокували голод. Рясні дощі спричинили порушення постачання продуктів харчування. А також залишили цілі регіони країн без палива та електрики.

Кліматичний саміт ООН у Єгипті

Втім, поки африканські митці обговорювали екологічні проблеми у творчому колі, політичні світові лідери зустрілися в Єгипті на кліматичному саміті ООН у більш офіційній обстановці.

Як відомо, делегати з майже 200 країн найближчим часом обговорять низку питань, пов’язаних із зміною клімату. Зокрема розмір компенсації бідним країнам, які постраждали від природних катаклізмів.

Читайте також:  Восьмирічна дитина загинула після нападу палестинця в Єрусалимі

Зазначимо, що кліматичний саміт ООН COP27 на тлі сьогоднішньої геополітичної ситуації може лише збільшити зростаючу дипломатичну напруженість. Так, напередодні конференції Китай заявив, що розвиненим країнам не варто політизувати кліматичний порядок денний. Натомість необхідно докладати реальних зусиль для вирішення екологічних проблем.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я