Як можна використовувати траву після покосу газону: 5 корисних способів

65

Траву на газоні потрібно періодично скошувати, щоби він виглядав добре. Більшість власників ділянок спалюють або викидають скошену траву. Однак її можна використати з користю.

Мульчування

Потрібно залишити скошену траву на газоні на кілька днів. Коли трава підсохне, зберіть її граблями чи вилами. Використовуйте підсушену траву для мульчування грядок.

Трава дозволяє підтримувати оптимальний рівень вологості на грядках і запобігає зростанню бур’янів. До того ж вона відіграє роль натурального добрива, віддаючи рослинам безліч поживних речовин, пише Styler.

Добриво

Скошену траву можна залишити на газоні. У процесі розкладання вона віддаватиме поживні речовини ґрунту, роблячи його більш родючим, що позитивно позначиться на зовнішньому вигляді газону.

Захистити овочі чи фрукти

Сіно з трави відмінно захищатиме овочі та фрукти взимку в сховищах. Наприклад, скошену траву можна використовувати, щоб зробити овочесховище у вигляді траншеї. У сіні чудово зберігаються яблука пізніх сортів та томати.

Вкрити рослини на зиму

Траву можна використовувати для захисту від морозів для посадок полуниці, багаторічних декоративних рослин, підзимових посівів.

Однак важливо, що трава для укриття має бути саме сухою. Також необхідно забезпечити відтік води від укриття навесні та під час відлиг.

Їжа для тварин

Свіжу зелену траву можна дати кроликам та іншим домашнім тваринам. Також можна зробити корм, який готується за допомогою процесу бродіння зеленої маси.

Газонну траву необхідно скошувати тоді, коли:

  • висота рослинності становить понад 10 см;
  • після скошування висота газонної трави має бути не менше 5 см;
  • у всіх частинах газону висота трави має бути однаковою;
  • Влітку газон стрижуть зазвичай раз на кілька тижнів, але коли дощ, доводиться це робити частіше.
Читайте також:  Таке буває?! Найкорисніші страви фастфуду

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я