Як Гаррі та Меган фінансують своє розкішне життя

46

Басейн, тенісний корт, дев’ять спалень, домашній кінотеатр і більше дюжини ванних кімнат: вілла, де мешкають принц Гаррі (38 років) та герцогиня Меган (41 рік) у Монтесіто, Каліфорнія, не залишає бажати кращого. Особняк площею 1350 квадратних метрів з великим садом коштував майже 15 мільйонів доларів США (трохи менше 14 мільйонів євро). Тим не менш, Сассекси, як пара відома у Великобританії після титулу герцога і герцогині Сассекських, вибрали ще більш розкішний маєток у сусідній Санта-Барбарі як місце для зйомок свого документального фільму Netflix, що вийшов незадовго до Різдва. припустила, що пара, можливо, відчула бажання уявити себе багатшими, ніж вони є насправді. У Монтесіто вони є «порівняльними жебраками». Згідно зі звітом, голлівудські знаменитості та технологічні мільярдери, у яких, як стверджується, набагато більше грошей, ніж у королівських випускників, розважаються в громаді, що налічує близько 8000 душ. Телеграф» додав самовдоволене зауваження про те, що Монтесіто настільки елітне місце, що пара незабаром не зможе дозволити собі жити там.

Фінанси Гаррі

Те, що у своїй рекламній кампанії останніх тижнів пара дивиться на дорогі гроші, у будь-якому випадку є широко поширеною думкою у Великій Британії. Згідно з недавнім опитуванням, проведеним інститутом опитувань Yougov, понад 40 відсотків жителів Великобританії вважають фінансовий інтерес основним мотивом для публікації автобіографії принца Гаррі під назвою «Запасний», в якій він розкриває безліч соковитих подробиць з особистого життя королівських осіб.

Але скільки грошей насправді має Гаррі та Меган, які ділять свою віллу з двома дітьми Арчі (3 роки) та Лілібет (1 рік), а також трьома собаками? Підтверджених даних із цього приводу немає.

За повідомленнями, після смерті своєї матері принцеси Діани Гаррі успадкував більшу частину її статку разом зі своїм братом принцом Вільямом (40). Як повідомляє “Телеграф”, на момент виплати вона становила 20 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 22,5 мільйонів євро) – але її довелося розділити навпіл з Вільямом. Крім того, його батько Чарльз (74 роки) переказав йому велику суму як стартову допомогу при його виході з королівської родини, повідомляють британські ЗМІ. Однак після цього потік грошей із палацу вичерпався.

Читайте також:  Лондон: Зеленський відвідав Велику Британію

Мільйони Меган

За повідомленнями, Меган також одружилася з мільйонним статком. Американський журнал «Forbes» оцінив її чистий дохід від роботи як актрису, особливо в адвокатському серіалі «Suits», у два мільйони доларів США (1,85 мільйона євро).

Але все це затьмарює передбачувані доходи пари з моменту їхнього виходу з ближнього кола королівських осіб на початку 2020 року. Тут також немає підтверджених даних, але, за повідомленнями, угода з потоковим сервісом Netflix, яка також включала шестисерійний документальний серіал Гаррі і Меган, коштувала 100 мільйонів доларів США (близько 92,4 мільйона євро). Крім того, є й інші контракти, наприклад контракт зі Spotify, який, як кажуть, приніс 30 мільйонів доларів. Пари хоче випускати подкасти для потокового сервісу зі своєю виробничою компанією Archewell Audio. Вже вийшов сезон подкасту Меган “Архетипи”.

Кажуть, що Гаррі отримав 20 мільйонів доларів США лише як аванс за свої мемуари. Чи це так насправді, невідомо. У будь-якому випадку це не здається абсолютно нереальним. За даними ВВС, екс-президент Барак Обама та його дружина Мішель, як кажуть, зібрали 60 мільйонів доларів за аналогічну угоду. І книга продається як гарячі пиріжки. За даними американського видавництва Penguin Random House, першого дня публікації у вівторок було продано 1,4 мільйона екземплярів тільки англійського видання автобіографії. Гаррі стверджує, що пожертвував зі своїх доходів суму, еквівалентну 1,8 мільйона євро.

Джерела доходу відрахованих із королівських сімей

Ще одним джерелом доходу є співпраця Гаррі з легендою ток-шоу “Опрой Вінфрі”. Разом вони створили шестисерійний документальний серіал про психічне здоров’я під назвою “Я, якого ви не бачите” для потокового сервісу Apple TV+. З 2021 року Гаррі також працює як «директор з впливу» у коучинговій компанії BetterUp.

Читайте також:  Внаслідок аварії загинули семеро людей

Що стосується витрат, то подружжя повернуло 2,4 мільйона фунтів стерлінгів (2,7 мільйона євро) до Суверенного гранту – скарбниці королівської родини, що фінансується платниками податків, – на ремонт свого маєтку Фрогмор Котедж на території Віндзорського замку.

На додаток до витрат на працівників, проїзд, догляд за дітьми та транспортні засоби, витрати на забезпечення безпеки Гаррі та його родини, ймовірно, будуть особливо високими. З виходом із внутрішнього кола королівських осіб Гаррі втратив право на поліцейський захист у Великій Британії. Питання про те, чи може він використовувати це для отримання грошей, наразі вирішується у суді. Згідно з повідомленням у газеті Sun, малоймовірно, що він поїде до Лондона на коронацію свого батька короля Карла ІІІ 6 травня.

Але екс-король також залежить від професійних охоронців, які цілодобово перебувають у США та інших країнах. Forbes оцінює річний рахунок за це в два-три мільйони доларів США. Навряд чи ця сума зменшиться після його щиросердного визнання в тому, що він убив 25 бойовиків Талібану під час війни в Афганістані.

Те, що у Гаррі та Меган незабаром можуть закінчитись гроші, здається малоймовірним, враховуючи високий дохід. Але сумнівно, що вони зможуть у довгостроковій перспективі утримати потік грошей, який значною мірою генерується за рахунок проникнення в їхнє особисте життя.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я