“Я повернувся!”: Трамп висловився у Facebook

23

Дональд Трамп хоче повернутися до Білого дому у 2024 році. Для проведення передвиборчої кампанії йому не завадило б збільшити охоплення аудиторії в Інтернеті. Зараз він тестує повернення до найбільшої у світі онлайн-мережі.

 

«Я повернувся!»: Трамп висловився у Facebook

Колишній президент США Дональд Трамп після кількох місяців стриманості знову використовує одну з основних онлайн-платформ. “Я повернувся!” – написав Трамп на Facebook до короткого відеокліпу, який демонструє його перемогу на виборах 2016 року.

Найбільша у світі онлайн-мережа дозволила йому повернутися на платформу наприкінці січня – через два роки після того, як його прихильники затято штурмували Капітолій США. Тим не менш, Трамп спочатку вважав за краще продовжити мобілізацію своїх прихильників через власну копію Твіттера, Truth Social.

У п’ятницю він також залишив Facebook з короткою ознакою життя, а в Truth Social поширював, серед іншого, заклики до пожертв та фотографії демонстрації своїх прихильників у Trump Tower у Нью-Йорку.

34 мільйони передплатників на Facebook

Трамп хоче стати кандидатом від республіканців на президентських виборах 2024 року та має виграти внутрішньопартійні праймериз. Більша кількість передплатників в Інтернеті буде дуже доречною. Має майже п’ять мільйонів передплатників на Truth Social і 34 мільйони на Facebook.

Трамп був заборонений на основних онлайн-платформах до кінця свого терміну після того, як 6 січня 2021 року його прихильники увірвалися до будівлі парламенту США у Вашингтоні. До цих безпрецедентних подій він підбурював своїх прихильників необґрунтованими заявами, що його обманом позбавили перемоги на президентських виборах 2020 року. У своїх онлайн-повідомленнях до та після нападу на Капітолій він відкрито демонстрував симпатію до учасників заворушень. Оператори платформ побоюються, що якщо не заборонити Трампа, можуть розпочатися нові заворушення.

Читайте також:  Авіакомпанія Virgin Australia: лотерея за незручні місця

За повторні порушення загрожують суворіші покарання

Тим часом Трамп відновив доступ до всіх основних онлайн-сервісів, де в нього, як і раніше, мільйони передплатників. Відеоплатформа Youtube зняла обмеження з облікового запису Трампа в п’ятницю. У Twitter його обліковий запис вже було відновлено восени за вказівкою нового власника Елона Маска. До і під час його перебування в Білому домі Twitter був найважливішим рупором Трампа, де мав понад 80 мільйонів передплатників і де він добився всесвітньої уваги своїми повідомленнями.

Однак компанія Meta з Facebook та відеоплатформа YouTube підкреслюють, що на обліковий запис Трампа поширюються ті ж правила, що й на інші. У січні компанія Meta заявила, що якщо Трамп порушить правила, то йому загрожує суворіше покарання як рецидивісту – він може бути заблокований на термін від одного місяця до двох років. На сайті Truth Social Трамп неодноразово робив заяви, які порушували правила Meta, що забороняють образи.

Компанія Facebook спочатку заборонила Трамп до подальшого повідомлення. Але незалежний наглядовий комітет Meta, який може ретельно перевіряти рішення щодо контенту та облікових записів, у результаті дійшов висновку, що безстрокова заборона не передбачена правилами платформи. Він вирішив, що акаунти Трампа на Facebook та Instagram можуть бути заблоковані лише на два роки, після чого їх доведеться переглянути.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я