Виявлено уламки “Титану” та людські останки

52

Пошуки зниклого підводного апарату «Титан» у Північній Атлантиці були довгими та інтенсивними – але було знайдено лише уламки. Тепер корабель доставив на берег перші уламки.

 

Виявлено уламки «Титану» та людські останки

Більш ніж за тиждень після зникнення підводного апарату у Північній Атлантиці уламки «Титану» було доставлено на берег. Як повідомила вчора ввечері Берегова охорона США, також було виявлено імовірно людські останки, які досліджуватимуть експерти у США. За даними відомства, у середу судно “Горизонт Арктик” доставило уламки до Сент-Джонса на канадському острові Ньюфаундленд.

«Має бути ще багато роботи, щоб визначити всі фактори, які призвели до катастрофічної загибелі «Титану», – сказав Джейсон Нойбауер з Берегової охорони США, який очолює розслідування агентства. «Розслідування необхідне для того, щоб запобігти повторенню подібної трагедії».

Величезний тиск води, ймовірно, призвело до вибуху

Підводний апарат зник тиждень тому у неділю після того, як вирушив на дослідження затонулого «Титаніка». Берегова охорона США за підтримки переважно канадських сил розпочала широкомасштабні пошуки приблизно за 700 кілометрів на південь від Ньюфаундленду. Уламки були виявлені лише за 500 метрів від носа затонулого «Титаніка». Стало зрозуміло: п’ятеро пасажирів загинули. Все вказує на те, що корпус судна піддався величезному тиску води та зруйнувався. Титанік лежить на дні моря на глибині близько 3800 метрів. Розкішний пароплав затонув у 1912 році.

Канадське судно «Обрій Арктик», яке підняло з води уламки «Титану», також брало участь у пошуках підводного апарату. Воно розгорнуло дистанційно керований водолазний робот, який наткнувся на уламки «Титану». Берегова охорона США розпочала масштабне розслідування та, згідно з її власними заявами, співпрацює з міжнародними партнерами, включаючи Канадську раду з безпеки на транспорті.

Читайте також:  Локальні успіхи дорого обійдуться і Москві та Києву

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я