ВПП ООН попереджає про кризу

28

Через бойові дії в Судані Всесвітня продовольча програма ООН була змушена призупинити допомогу. Наразі весь регіон переживає гуманітарну кризу.

 

Судан: ВПП ООН попереджає про кризу

Насильство, що продовжується, в Судані може призвести до гуманітарної кризи всього східноафриканського регіону за межами самої країни. “У країні третина населення вже голодувала до початку бойових дій, а тепер не вистачає всього, і ціни на продовольство стрімко зростають”, – заявив Deutsche Presse-Agentur Мартін Фрік, директор Всесвітньої продовольчої програми ООН (ЗПС) у Німеччині. Сусідні Чад та Південний Судан також переживають аналогічне зростання цін.

Обидві країни вже ухвалили тисячі біженців після початку бойових дій у Судані. “У Південному Судані, який одночасно тоне в повенях і висихає в інших місцях через кліматичні умови, ціни на продовольство зросли на 28 відсотків за дуже короткий час”, – сказав Фрік. До цього слід додати напружену ситуацію на Африканському Розі, де після шести невдалих сезонів дощів труднощі також досягли рекордного рівня.

У Судані де-факто президент Абдель Фаттах аль-Бурхан із 15 квітня бореться зі своїм заступником Мохаммедом Хамданом Дагло за допомогою військових. Дагло є лідером впливового воєнізованого угруповання «Сили швидкої підтримки» (RSF). Обидва генерали захопили керівництво країною з населенням близько 46 мільйонів людей внаслідок двох спільних військових переворотів у 2019 та 2021 роках.

Через бойові дії ЗПС ООН довелося припинити підтримку 7,6 млн осіб у Судані. Особливо біженці, які ховаються в Судані, вагітні жінки або діти, що недоїдають, залишаться ні з чим без підтримки ЗПС, сказав Фрік. Допомога має бути відновлена, щойно дозволить ситуація з безпекою.

Читайте також:  Аеропорт Ханн хоче купити російський інвестор

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я