Росія закриє 4 генеральні консульства в Німеччині

23

Чи буде закрито генконсульство в Гамбурзі, чи залишиться відкритим, зовсім неясно.

 

Росія закриє 4 генеральні консульства в Німеччині

У відповідь на висилку німецьких співробітників федеральний уряд зробив крок у відповідь: тепер Росія повинна закрити 4 генеральні консульства в Німеччині. «Таким чином, з кінця року Росії буде дозволено лише посольство у Берліні та ще одне генеральне консульство з п’яти», – повідомив у середу в Берліні представник Міністерства закордонних справ. Чи буде закрито генконсульство в Гамбурзі, чи залишиться відкритим, зовсім неясно. Прес-секретар сказав, що Росія сама вирішить, які з генконсульств у Гамбурзі, Бонні, Франкфурті, Лейпцигу та Мюнхені залишаться відкритими.

Генеральне консульство Російської Федерації в Гамбурзі розташоване за адресою Feenteich 20 в районі Uhlenhorst. Консульський округ генерального консула Андрія Шарашкіна охоплює федеральні землі Гамбург, Бремен, Нижня Саксонія та Шлезвіг-Гольштейн. Востаннє консульство потрапило до заголовків газет лише через місяць після початку агресивної війни Росії проти України. У березні 2022 року радіостанція Radio Hamburg підсвітила будівлю в українських національних кольорах – синьому та жовтому, щоб подати сигнал проти російської агресивної війни та висловити солідарність з Україною.

Представник Міністерства закордонних справ заявив, що російський уряд «зробив крок до ескалації», обмеживши загальну німецьку присутність у Росії до 350 осіб. «Щодо російської присутності в Німеччині, то наше рішення діє взаємно, щоб забезпечити баланс обох присутностей з погляду персоналу та структури. Саме тому ми вирішили відкликати дозвіл на діяльність чотирьох із п’яти російських генеральних консульств, які працюють у Німеччині». Це рішення було доведено до відома Міністерства закордонних справ Росії, і Росії було запропоновано негайно організувати ліквідацію чотирьох генеральних консульств і завершити її пізніше кінця грудня.

Читайте також:  Протести в Багдаді та Тегерані

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я