Візит Зеленського до Німеччини більше не секрет

17

Берлінська поліція підтвердила плани подорожі президента України.

 

Візит Зеленського до Німеччини більше не секрет

Берлінська поліція розпочала розслідування за підозрою у видачі секретів у зв’язку з можливим візитом президента України Володимира Зеленського. «Причиною стало вчорашнє висвітлення у ЗМІ можливого візиту президента держави», – оголосило відомство у четвер. «Вранці в одній із берлінських щоденних газет з’явилася стаття, в якій нібито цитується один із співробітників берлінської поліції. У повідомленні відтворюються конфіденційні подробиці про заплановану операцію».

«Я вважаю неприпустимим, що – якщо вірити статті в газеті – один співробітник завдає такої ганебної шкоди репутації берлінської поліції як на національному, так і міжнародному рівні», – заявила комісар поліції Барбара Словік. Офіційно поліція «у жодному разі не надавала інформацію, яка могла б поставити під загрозу державний візит». «Лише у відповідь на запити, що ґрунтуються на попередніх публікаціях у ЗМІ, прес-служба берлінської поліції підтвердила інформацію про майбутню місію».

Приїзд не підтверджений

Візит Зеленського до Берліна може відбутися в середині травня вперше після нападу Росії на Україну. Берлінська поліція несподівано оголосила в середу, що вживає всіх заходів безпеки для такого візиту 13 та 14 травня. На 14 травня в Ахені заплановано вручення Зеленському премії Карла Великого, на якому, серед інших, має бути канцлер Олаф Шольц. Досі не було підтверджено, що президент України буде присутнім особисто.

Берлінська поліція підтвердила плани поїздки президента України, коли її запитали про це після того, як повідомила газета «Б.З.». Це незвичайний крок, тому що поїздки Зеленського за кордон зазвичай тримаються в секреті до останньої хвилини з міркувань безпеки. Ані канцелярія, ані посольство України не підтвердили візит Зеленського до Берліна у середу. Прес-секретар уряду Штеффен Хебестрейт лише сказав, що про призначення канцлера буде оголошено у п’ятницю попереднього тижня. Згідно з повідомленням t-online, у Києві обурені оголошенням про плани поїздки. Портал новин з посиланням на близькі до уряду кола заявив, що цей процес є «безвідповідальним» і може «поставити під питання можливий візит президента України».

Читайте також:  Гаук вважає AfD небезпечнішою, ніж Рейхсбюргер

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я