Війна в Україні 6 грудня

23

Хроніка подій 286 дня війни Росії з Україною.

 

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 286 день, війна в Україні 6 грудня 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 6 грудня: хроніка подій

0:54 Як пише з посиланням на неназваних чиновників американське видання Wall Street Journal, Сполучені Штати таємно модифікували ракетні комплекси Himars, які вони постачають Україні, щоб знизити їхню далекобійність.

0:46 «Укренерго» попереджає про аварійні відключення у всіх областях.

0:37 Незважаючи на війну, Україна продовжує експорт сільгосппродукції.

0:27 У місті Бахмут, яке вже кілька місяців знаходиться біля самої лінії фронту, залишилася приблизно 16 довоєнного населення – 12 тисяч жителів.

0:16 У Києві стає все складніше зняти готівку з банківських карток. Щоб отримати не найбільшу суму (5-6 тисяч гривень), доводиться оббігати кілька торгових точок та банкоматів.

0:04 У Києві стає все складніше зняти готівку з банківських карток. Щоб отримати не найбільшу суму (5-6 тисяч гривень), доводиться оббігати кілька торгових точок та банкоматів.

0:01 Головне у вечірньому зведенні українського Генштабу ЗСУ:

  • Росіяни завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі на всій території України. Зокрема, під удар потрапили енергооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях.
  • На Куп’янському, Новопавлівському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ обороняється. На Бахмутському та Авдіївському напрямках веде наступ.
  • З метою підтримки військ у готовності до застосування до 12 грудня продовжено термін перевірки бойової готовності збройних сил Білорусі.
  • Росіяни завдали авіаудару неподалік Вугледару Донецької області.
  • Авіація ЗСУ завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки армії РФ.
Читайте також:  Росіяни обстріляли рятувальну шлюпку у Херсоні

Головне за день війни в Україні

  • Російські військові завдали нових ракетних ударів по території України. Зеленський повідомив, що більшість ракет збили сили ППО. Зафіксовано влучення в об’єкти енергетичної інфраструктури у Київській, Вінницькій, Одеській областях, уточнили в уряді країни.
  • Внаслідок обстрілу в Запорізькій області загинули двоє людей, ще троє, включаючи дитину, постраждали. На Одещині поранено двох. Одеса залишилася без води та електрики. Одна з ракет упала у Молдові.
  • Путін на «мерседесі» проїхав Кримським мостом, який відновлюють після вибуху у жовтні.
  • Звинувачення попросило засудити політика Іллю Яшина до дев’яти років позбавлення волі у справі про “фейки” про російську армію.
  • Baza повідомила про атаку безпілотника на аеродром у Саратовській області, внаслідок якої постраждали двоє людей, пошкоджено два літаки. У Рязанській області на аеродромі вибухнув бензовоз, троє людей загинули, ще шестеро постраждали, пошкоджено літак.
  • Міноборони РФ звинуватило Україну в атаці безпілотників на російські аеродроми За даними відомства, в результаті загинули троє військовослужбовців РФ і ще четверо отримали поранення.
  • Сенатор Андрій Клішас запропонував запровадити обмеження для росіян, які виїхали після початку мобілізації. Прес-секретар президента РФ заявив, що в Кремлі «жодних з цього приводу дискусій та обговорень не ведеться».
  • Країни ЄС розпочали підготовку дев’ятого пакету санкцій щодо Росії.

Читайте також:

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я