Війна в Україні 31 грудня

21

Хроніка подій 311 дня війни Росії з Україною.

 

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 311 день, війна в Україні 31 грудня 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 31 грудня: хроніка подій

0:57 Міністр оборони України Олексій Резніков заявив в інтерв’ю українському виданню LB.ua, що якщо російська армія і зважиться на новий повномасштабний наступ на території України, це може статися не раніше лютого наступного року.

0:44 Офіційний представник Держдепартаменту США попередив, що Китай зіткнеться з наслідками, якщо вирішить поставити зброю Росії.

0:31 Новий масштабний наступ Росії не може розпочатися раніше лютого. Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив в інтерв’ю «Лівому березі».

0:25 Спецпідрозділ Kraken повідомив про звільнення селища Новоселівське в Луганській області та опублікував відео звільнення.

0:17 Перший зампостпред Росії при ООН Дмитро Полянський заявив, що РФ відкидає затвердження Заходу, ніби мета війни — знищення української державності.

0:08 Росія менш ніж за добу перекинула до Білорусі шістьох транспортників Іл-76МД Військово-космічних сил Росії.

0:01 Головне у вечірньому зведенні українського Генштабу ЗСУ:

  • Армія РФ продовжує вести наступ на Лиманському та Бахмутському і намагається покращити тактичне становище на Куп’янському та Авдіївському напрямках.
  • Росіяни завдали 16 авіаційних ударів, 15 із яких – по цивільній інфраструктурі. Зокрема, вони застосували 8 БПЛА Шахед-136, усі були збиті. Крім того, російські війська здійснили 17 обстрілів із РСЗВ.
  • У районі Донецька ЗСУ вбили та поранили до 10 військовослужбовців РФ. Крім того, знищено 2 одиниці військової техніки, ще 3 – пошкоджено.
  • Авіація ЗСУ завдала 5 ударів по районах зосередження росіян. Також збито російський розвідувальний БпЛА типу «Орлан-10».
Читайте також:  Рада Європи створить реєстр збитків України

Головне за день війни в Україні

  • СК стверджує, що у захопленому Маріуполі знайдено тіла понад трьох тисяч загиблих мирних жителів. Відповідальність за це російські слідчі покладають на військове командування України.
  • Роскомнагляд заблокував сайт проекту «Очевидці», який збирав історії життя людей після початку війни.
  • Ціна газу в Європі опустилася нижче за 800 доларів за тисячу кубометрів вперше з середини лютого.
  • Засновник “Яндекса” Аркадій Волож, проти якого введено санкції ЄС, попрощався зі співробітниками компанії.
  • За даними Bloomberg, найбагатші росіяни після початку війни втратили 93 мільярди доларів (з них половину – 24 лютого).
  • Українські військові обстріляли село Кістер у Брянській області, повідомив губернатор регіону.
  • Казахстан депортував до Росії колишнього співробітника ФСТ Михайла Жиліна, який залишив країну через свою антивоєнну позицію.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я