Війна в Україні 28 січня

32

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 339 день, війна в Україні 28 січня 2023 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 28 січня: хроніка подій

0:55 Німеччина не є стороною конфлікту у війні проти України, нагадали у Берліні.

0:46 Польща планує відправити Україні ще 60 сучасних танків на додаток до вже обіцяних 14 “Леопардів”, повідомив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

0:32 РФ може розпочати новий масштабний наступ у Донецькій та Луганській областях до 24 лютого. Про це секретар РНБО Олексій Данилов заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

0:25 Союзники передадуть Києву 321 танк. На цьому наголосив посол України у Франції Вадим Омельченко в інтерв’ю BFM.

0:18 У Запоріжжі під ракетний удар потрапило кілька об’єктів інфраструктури, на одному з них – пожежа. Про це повідомляє секретар міськради Анатолій Куртєв у своєму ТГ-каналі.

0:09 Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час спілкування із представниками угорських ЗМІ назвав Україну «нічийною землею», порівнявши з Афганістаном.

0:01 Головне у вечірньому зверненні Генштабу ЗСУ:

  • Армія РФ веде наступальні дії в Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському – обороняється.
  • Зазначається нарощування активності застосування авіації РФ у всіх напрямах.
  • Росіяни завдали 24 авіаційних та 7 ракетних ударів. Також було здійснено понад 30 обстрілів із ВСЗО. Внаслідок ударів по Кондрашівці Харківської області, Часового Яру Донецької області, селища Камишани та Херсона є загиблі та поранені.
  • Авіація ЗСУ завдала 7 ударів по районах зосередження росіян, а також удару по позиціях ЗРУ.
  • Підрозділи ЗРК Повітряних Сил ЗСУ збили російський Су-25 та вертоліт Мі-8.
Читайте також:  Для успішного контрнаступу потрібні ракети

Головне за день війни в Україні

  • Посол України закликав вигнати отця Новака Джоковича з Australian Open через те, що він позував із уболівальником у Z-футболці. Новак Джокович заявив, що його батько не підтримує війни.
  • Вертоліт Мі-8 спеціального льотного загону «Росія», який займається перевезенням перших осіб держави, зачепився лопатями за землю під час зльоту в аеропорту Внуково. В адміністрації президента РФ заявили, що постраждалих немає.
  • МЗС РФ наказало послу Латвії залишити Росію протягом двох тижнів.
  • Російські банки змогли завершити 2022 рік із прибутком, але він став гіршим за сім років, йдеться у звіті ЦБ РФ.
  • У Держдепартаменті США заявили, що накладені на РФ санкції можуть пом’якшити, якщо Москва виведе війська з України, поверне захоплені території та розпочне переговори з Києвом. У Кремлі сказали, що “не схильні перебільшувати” такі заяви.
  • Роскомнагляд обмежив доступ на території РФ до сайтів ЦРУ та ФБР.
  • Польща вирішила передати Україні 60 танків PT-91 Twardy – модернізовану версію радянського танка Т-72, ​​повідомив голова офісу Володимира Зеленського.
  • Російський бізнесмен Роман Абрамович, який брав участь у мирних переговорах між Росією та Україною, продовжує брати участь у контактах між країнами, але тепер його роль зводиться до переговорів щодо обміну полоненими чи «зернової оборудки», пише WSJ.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я