Оприлюднено відеозаписи смертоносної поліцейської операції

31

Поліція Мемфіса в американському штаті Теннессі опублікувала кілька відеозаписів жорстокої поліцейської операції, після якої 29-річний чорношкірий чоловік помер у лікарні.

На опублікованих учора (за місцевим часом) відеозаписах, знятих камерами на тілі кількох поліцейських, а також стаціонарною камерою, видно, як Тайра Ніколса зупинено поліцейськими у своєму автомобілі. Потім офіцери витягають його з машини та штовхають на землю. Зав’язується суперечка, після якої Ніколс тікає.

На подальших кадрах видно, як кілька поліцейських утримують Ніколса на іншому перехресті і неодноразово жорстоко б’ють його кулаками та палицею. Ніколс кілька разів голосно і виразно кличе свою матір. Принаймні один поліцейський кілька разів ударив його ногою по голові, тоді як Ніколс був повалений на землю рештою. Після цього офіцери підтягують тяжко пораненого Ніколса до сусідньої патрульної машини і притуляють його верхню частину тіла до борту машини, як видно на відеозаписі.

У середу поліція Мемфіса звільнила п’ятьох співробітників, які брали участь в інциденті. Вони застосували надмірну силу та не надали допомоги під час інциденту 7 січня. Звинувачення висунули їм, крім іншого, звинувачення у вбивстві. Адвокати сім’ї засудили расистські дії американської поліції щодо чорношкірого населення країни. У Сполучених Штатах Америки смертоносне насильство з боку поліції відбувається знову і знову. Часто жертвами стають чорношкірі люди.

Читайте також:  Українські законодавці проголосували за звільнення голови СБУ та генпрокурора країни

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я