Війна в Україні 24 жовтня

39

Хроніка подій 243 дня війни Росії з Україною.

Війна України 24 жовтня.

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 243 день, війна в Україні 24 жовтня 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 24 жовтня: хроніка подій

0:54 Канцлер Німеччини Шольц і голова Єврокомісії фон дер Ляйєн закликали розробити «план Маршалла» для України та створити платформу для координації допомоги, що надається Києву у відновленні країни.

0:42 Патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив, що Захід намагається «стерти з землі» Росію, тому що вона пропонує «альтернативний погляд на світ, на Бога і людину».

0:30 Макрон зробив заяву щодо України. За його словами, потрібно вести переговори та готується до укладання миру – але лише на умовах України.

0:24 Зеленський у своєму вечірньому зверненні прокоментував заяву Шойгу про «брудну бомбу», яку планує застосувати Україна.

0:18 Куратор ПВК «Вагнер» Євген Пригожин продовжує агітувати ув’язнених вступати до ПВК.

0:06 Сергій Шойгу вдруге за три дні поговорив із міністром оборони США Ллойдом Остіном. До цього вони не спілкувалися з весни.

0:01 Головне з вечірнього зведення Генштабу ЗСУ:

  • Відбито удари ворога в районах населених пунктів Бахмут, Клещеївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка Донецької області.
  • Удари завдано по об’єктах цивільної інфраструктури Миколаєва, Запоріжжя та Новотаврійської Запорізької області.
  • Підтверджено велике знищення особового складу та техніки супротивника у попередній день – суботу. У районі Енергодару було ліквідовано 4 гаубиці Д-30, 3 вантажівки з боєприпасами, до 50 військовослужбовців противника, ще близько 40 поранено.
  • Російське командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих, здебільшого у них відсутнє військове взуття та інші елементи форми одягу та спорядження.
Читайте також:  Україна може отримати ППО Hawk від США для захисту

Головне за день війни в Україні

  • У Херсоні на вулиці спрацював саморобний вибуховий пристрій, одна людина загинула, троє поранено, заявила адміністрація анексованого регіону.
  • В Іркутську винищувач Су-30 під час випробувального польоту впав на двоповерховий будинок. Обидва пілоти загинули.
  • Колишнього голову українського авіаційного підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва затримали за підозрою у постачанні двигунів для російських військових вертольотів. У “Ростеху” співпрацю з “Мотор Січ” після 2014 року заперечують.
  • РІА Новини з посиланням на джерела, що «заслуговують на довіру, в різних країнах» повідомило, що українська влада готує провокацію з використанням «брудної бомби». Глава МЗС України назвав повідомлення про «брудну бомбу» брехнею.
  • Глава Міноборони РФ зателефонував міністрам оборони Великобританії, Туреччини та Франції і висловив «заклопотаність» з приводу можливих провокацій з боку України із застосуванням «брудної бомби»». Також Шойгу поговорив із головою Пентагону. Глава МЗС України.
  • У Донецькій області поранено одного з найвідоміших російських «військоров», засновника проекту WarGonzo Семена Пегова.

Усі дні війни в Україні:

Читайте також:

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я