Війна в Україні 22 грудня

23

Хроніка подій 302 дня війни Росії з Україною.

 

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 302 день, війна в Україні 22 грудня 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 22 грудня: хроніка подій

0:58 Швейцарія розширила санкції проти Росії. Нові обмеження пов’язані з постачанням іранських безпілотників та продовженням війни проти України. До чорного списку потрапили 141 фізособа та 49 компаній.

0:41 Байден у розмові із Зеленським сказав, що США хочуть досягти «справедливого миру» для України і що українці в цій війні «надихають увесь світ». Байден також звинуватив Володимира Путіна у спробі «використовувати зиму як зброю».

0:36 В Овальному кабінеті Білого дому Зеленський вручив Байдену медаль від українського командира батареї HIMARS, повідомив кореспондент Reuters.

0:22 Навчання українських військових управлінню американськими комплексами ППО Patriot проходитиме на території Німеччини, а також «ще однієї країни».

0:13 Влада США формально не визнає Крим частиною РФ, але добре розуміє, що за спробою його звільнення ЗСУ може настати вкрай жорстка реакція.

0:04 США офіційно підтвердили, що вперше передадуть Україні батарею зенітно-ракетного комплексу Patriot.

0:01 Головне у вечірньому зведенні українського Генштабу ЗСУ:

  • Армія РФ продовжує наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямах і намагається покращити тактичне становище на Куп’янському та Лиманському.
  • Росіяни завдали трьох ракетних та одного авіаудару по цивільних об’єктах у Запорізькій області. Також здійснили понад 20 обстрілів із РСЗВ.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнали Червоногригорівка Дніпропетровської області, Херсон з передмістями та місто Очаків Миколаївської області.
  • 15 та 16 грудня ЗСУ вразили склади боєприпасів у районі Кадіївки (Стаханова) Луганської області.
  • 20 грудня цього року ЗСУ завдали удару по польовому аеродрому в районі Каховки Херсонської області.
  • Українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Також ППО збила ворожий БПЛА типу «Форпост», який коштує близько 6 млн. доларів.
Читайте також:  Війна проти України: така ситуація

Головне за день війни в Україні

  • Президент України Володимир Зеленський прибув до США із першим закордонним візитом після початку війни. У Білому домі розпочалися його переговори з американським президентом Джо Байденом, після яких він виступить перед Конгресом.
  • США офіційно оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 1,85 мільярда доларів. До нього вперше увімкнули ЗРК Patriot.
  • Сергій Шойгу заявив, що потрібно поетапно збільшити вік призову громадян з 18 до 21 року, граничний – підвищити до 30 років, а чисельність Збройних сил збільшити до 1,5 мільйона осіб (на 350 тисяч осіб).
  • Президент РФ виступив на розширеній колегії Міноборони. Він, зокрема, заявив, що жодних обмежень щодо фінансування Збройних сил немає.
  • Держдума ухвалила закон, що передбачає довічне позбавлення волі за створення диверсійної спільноти, навчання та сприяння диверсіям та їх фінансування та пропаганду.
  • Курс долара на Мосбіржі перевищив 70 рублів, євро піднявся понад 75 рублів.
  • Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що послання Володимира Путіна Федеральним зборам цього року не буде. Раніше скасували й щорічну «Пряму лінію» із Путіним.

Читайте також:

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я