4.5 млн українців залишилися без електрики через атаки РФ

15

Президент України назвав кількість мирних жителів, які постраждали від атак на електростанції.

4,5 млн українців залишилися без електрики через атаки РФ.  Фото: Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський звинуватив Кремль у «енергетичному тероризмі». 4.5 млн українців залишилися без електрики через атаки РФ, заявив він.

4.5 мільйони людей залишилися без електрики після атак Росії на енергосистему України. Про це заявив президент країни у своєму традиційному вечірньому зверненні.

В останні тижні Росія завдала множинних ударів ракетами та безпілотниками по українських енергетичних об’єктах. За повідомленнями президента Зеленського, лише за останній місяць третину електростанцій країни було зруйновано.

4.5 млн. українців залишилися без електрики: в чому мета атак по інфраструктурі?

Він наголосив, що напад Росії на енергетичну інфраструктуру є ознакою «слабкості». Таким чином, зі слів Зеленського, противник заповнює невдачі на фронті.

“Сам факт того, що Росія вдається до енергетичного тероризму, показує слабкість нашого ворога”, – сказав він. — «Вони не можуть перемогти Україну на полі бою, тож вони намагаються таким чином зламати наш народ».

Міноборони Росії підтвердило, що завдає ударів по українській енергетичній інфраструктурі. У державних ЗМІ це поставили як відповідь на підрив Кримського мосту (Україна, нагадаємо, офіційно не підтвердила причетність до цього).

Після вибуху на Кримському мості Росія обрушила на Україну масовані бомбардування.  Фото: Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

На тлі масованих атак по цивільній інфраструктурі триває і відступ російської армії з окупованих територій.

Глава окупаційної адміністрації в Херсонській області Кирило Стремоусов заявив, що Росія «швидше за все» виведе свої війська із цього району. Західні джерела повідомляють ВВС, що більшість російських командирів уже покинули Херсон. Окупаційна влада також евакуює тисячі мирних жителів із цього району протягом кількох тижнів.

Нещодавно Росія проводила референдуми на захоплених територіях, підкреслюючи свій контроль над ними. А тепер влада заявляє, що замість утримання Херсона під контролем армія зміцнюватиме оборонні позиції на іншому березі Дніпра. Український контрнаступ у цьому районі, який триває вже більше місяця, змушує Росію відмовлятися від раніше оголошених цілей.

Читайте також:  У Німеччині дратує українських солдат навчання

«Щодо фронту – наші хлопці йдуть уперед. Що стосується зерна – судна йдуть [из украинских портов]. Щодо окупантів – вони теж [уходят]!», – заявив президент Зеленський.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я