Війна в Україні 18 листопада

19

Хроніка подій 268 дня війни Росії з Україною.

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 268 день, війна в Україні 18 листопада 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 18 листопада: хроніка подій

0:53 У Швеції схвалили військову допомогу Україні на рекордну суму – $287 млн.

0:45 У Києві зафіксовано максимальний обсяг відключення електроенергії.

0:37 Республіканці у палаті представників Конгресу США внесли законопроект про аудит коштів на підтримку України.

0:28 У Німеччині заарештовано пожежника за підпал притулку українських біженців, пише The Guardian.

0:18 У США закінчуються деякі високотехнологічні системи озброєнь і боєприпаси, які можна передати Україні, повідомили CNN три американські чиновники.

0:07 Ізраїль закупив «стратегічне обладнання» для України на мільйони доларів, пише ізраїльське видання Haaretz із посиланням на західні дипломатичні джерела.

0:01 Головне у вечірньому зведенні українського Генштабу ЗСУ:

  • Протягом доби російські війська завдали п’яти авіаційних та 25 ракетних ударів, здійснили понад 10 обстрілів із систем залпового вогню. Удари в тому числі припали на об’єкти цивільної інфраструктури в Дніпрі, Одесі, Балаклії, Вільнянську, Нікополі та Очакові.
  • ЗСУ на різних напрямках збили дві крилаті ракети, дві авіаційні ракети противника та п’ять безпілотників «Шахед-136».
  • Українські ракетні війська та артилерія вразили три пункти управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п’ять складів боєприпасів та три інші важливі об’єкти противника.
  • За даними України, в РФ готується законопроект, який передбачає з весни 2023 року призов на військову службу громадян України, які проживають на окупованих територіях та отримали російський паспорт.
  • Як стверджується, за минулий тиждень у російських колоніях було завербовано близько 650 ув’язнених.
  • Російська влада продовжує примусову евакуацію населення України та вивіз майна з тимчасово зайнятих територій Херсонської області. У ніч проти 16 листопада військові РФ примусово вивозили населення з Новокиївки. У Новій Каховці перестала працювати центральна міська лікарня, бо все медичне обладнання та машини швидкої допомоги було вивезено до анексованого Криму.
Читайте також:  Війна в Україні 30 листопада

Головне за день війни в Україні

  • Суд у Гаазі заочно засудив росіян Ігоря Гіркіна та Сергія Дубинського, а також українця Леоніда Харченка до довічного ув’язнення у справі про катастрофу «Боїнга» на Донбасі. Вони мають відшкодувати збитки у понад 16 мільйонів євро родичам загиблих. Четвертого фігуранта справи — росіянина Олега Пулатова — виправдано.
  • Влада України повідомила про нові російські удари по об’єктах інфраструктури в Одесі, Дніпрі та Харківській області. «Нафтогаз України» заявив, що на сході України зруйновано та пошкоджено об’єкти газовидобутку.
  • У Дніпрі через обстріл постраждали 23 особи. Пошкоджено житлові будинки. У місті Вільнянськ у Запорізькій області через ракетний удар загинули семеро людей.
  • В ООН повідомили, що всі сторони погодились продовжити угоду щодо експорту зерна з України. За заявою Туреччини угоду продовжили з 19 листопада ще на 120 днів.
  • США поклали на Росію кінцеву відповідальність за падіння ракети в Польщі, у Кремлі відповіли, що «першопричина» — це США та НАТО.
  • У Брянській області на кордоні з Україною одна людина загинула після підриву автомобіля на міні, повідомив губернатор регіону.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я