Війна в Україні 14 листопада

12

Хроніка подій 264 дня війни Росії з Україною.

 

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 264 день, війна в Україні 14 листопада 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 14 листопада: хроніка подій

0:54 Зеленський у новому вечірньому відеозверненні розповів про стабілізаційні заходи у звільненій Херсонській області та про поступове відновлення у регіоні критичної інфраструктури.

0:49 ЗМІ: Індонезія, яка приймає саміт G20, намагається пом’якшити риторику на адресу Росії.

0:43 У мережі широко обговорюється відео, де українця члена ПВК Вагнера, який здався в полон, імовірно вбивають кувалдою «за зраду».

0:36 США найближчим часом оголосять про новий пакет допомоги Україні.

0:28 Офіційні особи США підштовхують Україну задуматися про мирні переговори з Росією, пише The Wall Street Journal.

0:19 Зеленський у своєму вечірньому зверненні підтвердив, що виступить на саміті G20 у онлайн-форматі.

0:09 ЗСУ звільнили село Макіївка під Сватове, повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

0:01 Головне у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ:

  • Зазначається нарощування угруповання противника у районі Мелітополя. По периметру міста будуються укріплення та фортифікаційні споруди. Громадянським заборонено наближатися до району аеродрому. До міста прибувають колони техніки з боку Токмака.
  • В окупованих населених пунктах Каховка, Таврійськ та Нова Каховка на Херсонщині спостерігається зменшення кількості особового складу противника. У містах залишається мінімальна кількість російських військових, вулицями пересуваються патрулі.
  • У Білорусі (конкретно – у Брестській області) у військкоматах з 7 по 11 листопада, проводилися заходи щодо уточнення особистих даних чоловіків призовного віку.
  • Обстріли з артилерії всіх типів ведуться по всій лінії зіткнення.
Читайте також:  "Легіон Свобода Росії" планує операцію у прикордонній зоні

Головне за день війни в Україні

  • Телеграм-канал Gray Zone опублікував відео вбивства Євгена Нужина – колишнього бійця ПВК Вагнера з числа завербованих ув’язнених. Раніше він здався до українського полону. Засновник ПВК Євген Пригожин назвав ролик «прекрасною режисерською роботою» та заявив, що «собаку — собача смерть».
  • Путін запропонував позбавляти набутого громадянства РФ за «дискредитацію» армії та «фейки» про збройні сили країни.
  • Після оголошення в Росії мобілізації понад 700 тисяч громадян країни поїхали до Грузії, розповіла президент республіки Саломе Зурабішвілі. За її даними, близько 100 тисяч росіян залишилися в країні, решта виїхала до інших держав.
    Путін доручив демобілізувати студентів із самопроголошених ДНР та ЛНР, яких призвали на військову службу до «приєднання» регіонів до Росії.
  • США запропонували керівництву України подумати про «реалістичні» позиції на переговорах з Росією, включаючи перегляд заявленої мети України щодо повернення Криму. Про це повідомляють джерела газети The Wall Street Journal.

Читайте також:

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я