Війна в Україні 13 листопада

19

Хроніка подій 263 дня війни Росії з Україною.

 

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 263 день, війна в Україні 13 листопада 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 13 листопада: хроніка подій

0:54 Екс-глава «Укрексімбанку» Євген Мецгер, звільнений з посади голови правління банку після нападу у своєму кабінеті на журналістів програми «Схеми», отримав нову посаду у держкомпанії

0:49 Україна розпочала збір коштів на будівництво першого у світі флоту безекіпажних ударних катерів.

0:43 Радник керівника Офісу президента Зеленського Михайло Подоляк під час інформаційного телемарафону висловився про умови, за яких Україна готова розпочати переговори з Росією.

0:36 Кореспондент британської газети Guardian Люк Хардінг став першим британським журналістом, який побував у звільненому селі Милове Бериславського району Херсонської області.

0:28 Зі звільненого правобережжя Херсонщини надходять перші повідомлення про підрив мирних жителів на залишених росіянами мінах.

0:19 Всесвітня Продовольча програма ООН зафрахтувала перше судно, яке перевезе російські добрива до країн Африки.

0:09 Міноборони України опублікувало імена та фото генералів, які командують ЗСУ на південному напрямку та чиї війська увійшли до Херсона.

0:01 Головне у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ:

  • Наступальні дії противника продовжуються на трьох напрямках – Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському. При цьому обстріли з усіх видів артилерії йдуть по всій лінії зіткнення.
  • За уточненою інформацією, підтверджено поразку зосередження російських військових у Луганській області, що в районі населеного пункту Гірниче. Втрати ворога склали 27 людей загиблими та 18 пораненими.
  • Підтверджується підрив росіянами під час відступу мостів та переправ через Дніпро.
  • Продовжуються кроки щодо інтеграції окупованого простору до російських правових полів, у зв’язку з чим військовослужбовців з «ДНР» і «ЛНР» переводять на обслуговування російськими банками. Це викликає у них побоювання, що тим самим вони втратять пільги, обіцяні при вступі на службу.
  • У Генічеську, який перетворено на «столицю» окупованої частини Херсонської області, запроваджено «сухий закон», а зі складів, магазинів, ресторанів та інших місць громадського харчування вилучено та вивезено алкогольні напої.
Читайте також:  Сім'ї загиблих на війні добровольців отримають 3 млн. рублів

Головне за день війни в Україні

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ЗСУ взяли під контроль 60 населених пунктів у Херсонській області.
  • У Херсоні розпочала роботу військова адміністрація, підконтрольна уряду України. У місті запровадили комендантську годину.
  • Призначена Росією адміністрація Каховського району на Херсонщині оголосила, що вивезе своїх співробітників.
  • Анексована Нова Каховка потрапила під обстріл під час евакуації мешканців. Загинула одна людина, постраждали троє.
  • У Курській області, за заявою губернатора, ЗСУ скинули з дрону бомбу на підстанцію Глушківської районної електромережі. У ряді селищ тимчасово пропало світло.
  • Після відступу ЗС РФ з Херсона, за супутниковими знімками, зруйновано сім мостів, у тому числі автомобільний міст на Каховській ГЕС. Дамба через Дніпро також зазнала пошкоджень.
  • У Херсоні після відходу російських військ зруйновано енергетичну систему міста. На її відновлення потрібний місяць.
  • Британський вуличний художник Бенксі намалював графіті на зруйнованому будинку у Бородянці Київської області.

Читайте також:

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я