Відсутність виплат і воші: російські мобілізовані бунтують

19

Через погані умови та відсутність виплат російські мобілізовані бунтують.

Оголошення часткової мобілізації викликало резонанс у Росії. Після цього тисячі людей поспішили залишити територію РФ, щоб уникнути мобілізації. Кілометрові черги вишикувалися на кордонах Росії з Грузією, Казахстаном та іншими країнами. Пізніше ті, кого мобілізували, почали поширювати відео з інформацією про відсутність спорядження, іржаві автомати. Тепер російські мобілізовані бунтують через відсутність обіцяних виплат. Про те, що відбувається з мобілізацією в РФ у середу, 2 листопада, говорили ведучі Stratera Show на радіо “Голос Берліна” Маша Майєрс та Дмитро Губін.

Так ось, в Ульянівській області мобілізовані організували масову акцію протесту. Це плац і на плацу, мабуть, в одній із військових частин стоять квадратом люди, мобілізовані якраз у військовій формі та посередині чоловік та жінка, ну, мабуть, якісь представники командування військкомату, які відповідають на запитання цих мобілізованих. Там проскакує мат, як це люблять у російській армії, у російському суспільстві, навіть не побоюсь цього порівняння.

Сенс у тому, що у цих мобілізованих є питання, вони їх намагаються ставити голові, керівництву, командуванню тощо. Якість запису не дуже хороша, але, загалом, зрозумілий контекст і зрозуміла обстановка, в якій проходить цей самий процес під назвою мобілізація, начебто вже призупинена, але указу президента на цю тему досі немає.

Російські мобілізовані бунтують: як це було

Маша Майєрс: Я звертаю вашу увагу на те, що тут дуже яскравий мотив, чому ці люди погоджуються йти на фронт за гроші. При цьому я нагадаю, що спочатку, коли йшлося про те, що треба відправляти туди добровольців та контрактників, багато було роздуто історію про те, що скільки ми вам заплатимо.

Читайте також:  У Запорізькій області загинув військовий з Рівненщини

Люди йшли воювати за гроші. Це основна мотивація, яка підштовхує чоловіків із найбідніших російських регіонів вирушати на війну. Наразі ми бачимо, як і ця схема дає збій. Що буде далі? Ну, про це, мабуть, будь ласка, до військових аналітик не до мене. Мені головне наголосити, що люди воюють не за свободу, не за денацифікацію, не проти кого і не проти чого. А люди ухвалюють рішення вирушити на територію іншої незалежної держави та знищувати фізично людей іншої країни, бо їм платять за це гроші. Коли відмовляються сплачувати гроші, починаються бунти. Такі, як протест 100 мобілізованих із Чувашії, які опинилися на території частини в Ульянівській області.

Дмитро Губін: Число таких випадків буде тільки збільшуватися. Я наведу ще один приклад. Володимир Варфоломєєв, заступник головного редактора закритої радіостанції «Эхо Москвы», написав у своєму Facebook про звістки з військових зборів. Цитую: «Вші заїдають, сил уже немає. Усі постійно сверблять. На мою думку, нічних місць не вистачає. А зараз тут і терміновики, і мобілізовані, і добровольці. Іноді вдається домовитись із місцевими жителями, які погодинно здають в оренду свої ванни».

По-перше, ми розуміємо, що таке воші, що таке фронт у Першу світову, у Другу війну. По-друге, із ще більшим жахом я розумію, що на це тому, хто оголосив часткову мобілізацію, абсолютно начхати. Я розумію, що таке поставлене військове завдання — воші, гроші, трупи — не має значення. Взяти висоту, форсувати річку. І товариш Жуков виконує наказ. Скільки солдатів при цьому загине, скільки там буде постраждалих, нікого не хвилює.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я