Відчуйте себе шеф-кухарем: прості у приготуванні закуски, основні страви та солодке

105

Приготувати страви ресторанної якості під силу багатьом і це не завжди складний або тривалий процес. Один із найкращих шеф-кухарів Латвії Маріс Янсонс разом із творцем контенту в TikTok Айрітой Кодорані або Айрітатою протестували нову кухонну техніку Samsung Bespoke і в концепт-магазині Samsung у т/ц Spice приготували три простих страви – закуску, основну страву та десер. Дотримуючись рекомендацій, кожен може приготувати особливо смачну страву, здивувавши сім’ю чи гостей небувалими смаковими комбінаціями. Наприклад, сир Буррата з хурмою та інжиром, філе арктичного палтуса, приготовлене, як кажуть французи, en papilotte, та апетитне морквяне тістечко.

Закуска – Смілтенський сир Буррата з хурмою, інжиром і домашнім песто


Інгредієнти (на 4 особи):

  • 4 упаковки смілтенського сиру Буррата
  • 1 хурма
  • 3 фіги
  • Для декору – крес-салат

Соус песто з базиліком

  • 100 г базиліка
  • 50 г індійських чи кедрових горіхів
  • 50 г сиру пармезан (тертого)
  • Оливкова олія
  • Білий бальзамічний оцет
  • Трохи цукру
  • Сіль за смаком

Приготування:

Соус песто:

У блендері або кухонному комбайні подрібніть промитий, трохи посічений базилік

Додати індійські або кедрові горіхи

Додати тертий твердий сир

Додати сіль, цукор

Все ретельно розмелоти і, повільно збиваючи, додати масло та оцет, поки соус песто не отримає бажаної консистенції.

Усі інгредієнти можна змішувати крок за кроком та подрібнювати у ступці.

Закуски:

Очистіть хурму та наріжте її невеликими часточками, а інжир розріжте на 6 частин

Всі інгредієнти викладете в салатницю і в середину покладіть сир Буррата, полийте песто соусом і прикрасьте крес-салатом, а також додайте сіль і перець

Основна страва – філе арктичного палтуса en papillote із сезонними овочами та олійним соусом


Інгредієнти (на 4 особи):

  • 4 шматки (приблизно по 140 г кожен) філе арктичного палтуса зі шкірою та без кісток
  • 120 г фенхелю
  • 120 г моркви
  • 120 г помідорів чері
  • 20 г листя капусти
  • 120 г броколі
  • 120 г цукіні
  • 300 мл білого вина
  • 80 г вершкового масла, розділеного на 4 рівні частини
  • Оливкова олія
  • 4 гілочки чебрецю
  • Для приготування філе вам також знадобиться папір для випічки (4 шматки, кожен розміром 30 x 30 см) та харчова нитка.
Читайте також:  Меблі для офісу, що потрібно знати

Процес приготування

Усі овочі (броколі, морква, фенхель) нарізати соломкою

Помідори черрі розрізати на половинки

Нарізані брокколі, моркву та фенхель варити у киплячій воді приблизно 4 хвилини, поки вони не стануть наполовину м’якими

На середину кожного аркуша паперу для випічки (30 x 30 см) викладіть овочі та полийте оливковою олією, додайте сіль та перець. На овочі покладіть філе палтуса та шматочок олії. Зробіть пакунок і влийте в нього 50 мл білого вина, потім зав’яжіть його ниткою. Усього зробіть 4 згортки за одним і тим же принципом, повторюючи все з іншими продуктами. Помістіть згортки в духовку і запікайте 25 хвилин|мінути|, поки|доки| риба не буде готова.

Масляний соус

  • 120 г цибулі-шалоту
  • Оливкова олія
  • 100 мл білого вина
  • 100 г вершкового масла
  • Сіль
  • Лимонний сік

Наріжте цибулю-шалот дрібними кубиками. Налийте оливкову олію в сотейник і протушкуйте цибулю, додайте|добавляйте| білого вина і доведіть все до кипіння. Повільно додайте вершкове масло|мастило| і, помішуючи, не перегріваючи, дайте йому розтанути. В самому кінці до смаку додайте лимонний сік, сіль і цукор.

На тарілки розкладіть пакунки, розв’яжіть нитки і полийте приготоване філе палтуса теплим соусом.

Морквяне тістечко з ванільним кремом (на 6 персон)


Складові:

  • 140 мл рослинної олії
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 75 г горіхів (шматочки мигдалю або подрібнені волоські горіхи)
  • 75 г ізюму
  • 175 г моркви (натертої на крупній тертці)
  • 125 г борошна
  • 1 чайна ложка пекарського порошку
  • 1 чайна ложка соди
  • ½ чайна ложка солі
  • ½ чайна ложка кориці
  • Дрібка мускатного горіха

Процес приготування

В одній страві змішайте яйця, цукор та олію, добре перемішайте

У другій страві змішайте всі сухі інгредієнти – борошно, сіль, корицю, мускатний горіх, пекарський порошок

Читайте також:  День медичного догляду 2024 року у Берліні

Покладіть соду в столову ложку і додайте|добавляйте| трохи лимонного соку для реакції і утворення бульбашок. Додайте в яєчну суміш.

У третій страві змішайте терту моркву, родзинки, горіхи

У велику миску викладіть всі інгредієнти, добре перемішайте.

Викладіть тісто на папір для випічки на лист, товщиною близько 2 см і випікайте в розігрітій духовці при 180 градусах близько 40 хвилин. Поки тістечко печеться, приготуйте крем.

Інгредієнти для крему:

  • 200 г вершкового сиру
  • 150 мл вершків
  • 120 г цукрової пудри
  • 1 чайна ложка ванільного цукру

Процес приготування

Збийте міксером вершки, цукрову пудру та ванільний цукор, до маси додайте вершковий сир та розмішайте. Коли тістечко охолоне, розріжте його навпіл і змастіть вершковим сиром посередині. Вершковий сир, що залишився, залиште для прикраси. Прикрасьте тістечко апельсиновою цедрою та горіхами або декором на ваш смак. Дайте настоятися і подавайте за хвилину.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я