Екс-лідера FPÖ Штраха виправдано у справі про корупцію

11

Звинувачення проти Штрах стали гучними через так звану “справу Ібіці”. Але тепер Віденський регіональний суд переглянув вирок колишньому лідеру правої партії FPÖ – його виправдано через відсутність доказів.

 

В Австрії правого політика Хайнца-Крістіана Штраха виправдано у справі про корупцію. У вівторок Віденський регіональний суд переглянув обвинувальний вирок від 2021 року, який засудив колишнього віце-канцлера та лідера FPÖ до 15 місяців ув’язнення з випробувальним терміном. Розгляд пов’язаний зі скандалом на Ібіці.

Екс-лідер правих Штрах виправданий у справі про корупцію

У першому рішенні суд визнав доведеним, що Штрахе допоміг дружньому власнику приватної клініки домогтися сприятливої ​​зміни закону про політику в галузі охорони здоров’я. Натомість, як стверджується, до FPÖ надійшло 12 000 євро пожертвувань. Минулого року це рішення було скасовано. Судовий розгляд довелося повторити, оскільки, на думку апеляційного суду, виправдувальні докази були прийняті до уваги достатньою мірою.

Штрахе виправдано: Недостатність доказів

У вівторок суддя обласного суду стверджував, що доказів корупції недостатньо. Не було доведено, що Штрахе знав про пожертву до того, як його парламентська група FPÖ, яка ще на той час перебувала в опозиції, подала заявку на внесення поправки до закону. І Штрахе, і власник клініки було виправдано.

На іншому судовому процесі в липні минулого року Штраха виправдали за звинуваченням у тому, що, будучи віце-канцлером, він надав одному бізнесмену посаду в наглядовій раді в обмін на пожертвування.

Справа Ібіці

Звинувачення на адресу правого політика були висунуті в 2019 році після публікації так званого відео з Ібіци, в якому Штрахе розповідав про те, як компанії можуть робити пожертвування асоціаціям, пов’язаним із партією, і таким чином отримувати вплив. Подальше розслідування прокуратури з корупції щодо Штраха та політиків консервативної партії канцлера ÖVP все ще триває. За словами Штраха, судові розгляди поставили його на межу фінансового краху.

Читайте також:  Сотні засуджених у США після штурму Капітолію

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я