Тропічний шторм “Габріель” вирує у Новій Зеландії

63
Через кілька тижнів після руйнівних повеней у найбільшому місті Нової Зеландії Окленді, регіон знову страждає від сильних штормів: Тропічний циклон «Габріель» у понеділок пройшов через Північний острів, супроводжуючись зливами і лютими вітрами. Перші передгір’я вже досягли тихоокеанського штату в неділю. На початок тижня на метеорологи чекали «жахливі хвилі» та «величезний шторм», як повідомила газета «New Zealand Herald».

В Окленді та інших містах з метою обережності було скасовано численні рейси. Багато поїздів також було зупинено. Більшість шкіл в Окленді та інших містах також залишалися закритими. Десятки тисяч домогосподарств лишилися без електрики.

У таких містах, як Уангарей у регіоні Нортленд і на острові Коромандел, мешканцям було сказано, щоб вони забиралися в безпечні місця. «Найгірше ще попереду», – сказав Роджер Белл зі служби цивільної оборони Нової Зеландії. Місцями вже було зафіксовано пориви до 160 кілометрів на годину, повідомила метеорологічна служба MetService у Твіттері. Протягом дня “Габріель” також досягне деяких районів Південного острова.

“Нас чекає ще кілька днів дикої погоди”, – сказав експерт MetService Ангус Хайнс. Він сказав, що ніколи ще не було такої кількості попереджень про суворі погодні умови найвищого рівня за такий короткий час. У вівторок очікувалися нові повені, відключення електрики та закриття доріг.

Наприкінці січня четверо людей загинули внаслідок катастрофічної повені в Окленді. Очевидці розповідали про найсильнішу повінь, яку вони колись переживали. Деякі частини аеропорту мегаполісу з населенням 1,6 млн осіб також опинилися під водою.

Сьогодні о 05:54

Заголовне фото: David Rowland/AAP/dpa

.

Читайте також:  Лісові пожежі в Чилі: 22 особи загинули

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я