Трампа допитають про ділову практику у Нью-Йорку

20

Минулого тижня йому висунуто кримінальне звинувачення у зв’язку з виплатами порнозірці.

 

Трампа допитають про ділову практику у Нью-Йорку

Трампа допитають про ділову практику у Нью-Йорку. Колишній президент США Дональд Трамп приїхав до Нью-Йорка для допиту. Кортеж 76-річного президента прибув до офісу генерального прокурора Летиції Джеймс на Манхеттені, згідно з телевізійними кадрами.

Це перший візит Трампа до Нью-Йорка після того, як минулого тижня йому було пред’явлено кримінальне звинувачення у зв’язку з виплатами порнозірці.

Однак у цьому випадку генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс висунула Трампу цивільне звинувачення. Вона звинувачує його, компанію, названу на його честь, і трьох його – дітей Дональда-молодшого, Еріка та Іванку в тому, що вони представляли активи більшими чи меншими в міру необхідності, наприклад, щоб легше отримувати кредити чи сплачувати менше податків.

У рамках цієї справи, яка має бути розглянута в суді у жовтні, Джеймс вимагає, щоб Трампи виплатили 250 мільйонів доларів (229 мільйонів євро) як реституцію. Компанія Трампа заперечує всі звинувачення. Під час попереднього допиту минулого року Трамп сотні разів протягом кількох годин відмовлявся свідчити – за винятком того, що назвав своє ім’я.

У США розпалюються пристрасті

Мета допиту 76-річного президента, запланованого на сьогодні, спочатку незрозуміла. Біля офісу генерального прокурора зібралося кілька супротивників, а також прихильників колишнього президента США. Настрої США щодо судового переслідування Трампа розжарені. Стосовно нього ведеться розслідування з цілого ряду можливих злочинів. Сам Трамп відкидає всі справи як політично мотивовані, щоб завадити йому балотуватися на пост президента у 2024 році. Трамп уже подав відповідну заявку кілька місяців тому.

Минулого тижня Трамп став першим колишнім президентом США, якому було пред’явлено кримінальні звинувачення. Окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг звинувачує його в тому, що він намагався збільшити свої шанси на президентських виборах 2016 року, заплативши двом жінкам гроші за хитрощі, тим самим порушивши закони про вибори. Він намагався приховати ці виплати за допомогою хибних записів у ділових документах.

Читайте також:  22 мирні жителі загинули внаслідок авіаудару

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я