Топ-10 продуктів, що насичують організм вологою

25

Рекомендація пити багато води не всім комфортна і можлива. Багато людей буквально змушують себе пити воду і не можуть здолати потрібний обсяг на добу. Як допомогти організму відновити водяний баланс за допомогою продуктів? Розповідаємо про те, які фрукти та овочі сприяють правильному внутрішньому функціонуванню.

Огірки (вміст води – 96%)

Крім вмісту великої кількості води, огірки є багатими джерелами калію, фосфору, магнію та кальцію. Різноманітні салати, смузі та охолодні напої з додаванням огірка – відмінний спосіб заповнити водний баланс зі смаком.

Селера (вміст води – 95%)

Цей овоч чудово допомагає тримати вагу в нормі завдяки високому вмісту води, клітковини, а також активному стимулюванню травлення. Селера багатий вітамінами К і фосфором. Цей продукт відмінно відтіняє смак будь-якого м’яса і є справжнім пряним компаньйоном до овочів.

Шпинат (вміст води – 93%)

Шпинат – дивовижний продукт і справжня криниця вітамінів. Високий вміст води та мінеральних речовин, таких як залізо, калій, цинк, магній, кальцій та йод, роблять шпинат неймовірно цінним та дуже корисним продуктом. З ним можна приготувати супи-пюре, пироги, страви з м’яса та птиці, а також різноманітні салати. До того ж ця зелень допомагає їжі набагато легше засвоюватись.

Кавун (вміст води – 91%)

Улюблений багатьма солодкий плід багатий на воду, залізо, магній і рослинну клітковину. Це ідеальний освіжаючий варіант для заповнення водного балансу із солодкими нотками та ароматом. Відмінні страви з використанням кавуна: фреш з м’ятою та салат із сиром фета та руколою.

Полуниця (вміст води – 91%)

Одна з найбільш освіжаючих ягід із високим вмістом води. Коктейлі, смузі, салати та, звичайно, солодка випічка точно не обійдуться без цього соковитого інгредієнта. Містить також Вітаміни С, К та пігмент флавоноїд, який відповідає за здоров’я серця.

Читайте також:  Свято до нас приходить: як уникнути похмілля та переїдання

Брокколі (вміст води – 90%)

Крім високого рівня води, овоч містить корисні антиоксиданти, вітаміни А та К, залізо, кальцій, а також фолієву кислоту. Запіканки з овочів з брокколі, супи, пироги, салати та соковиті котлети – список страв з брокколі настільки різноманітний, що проблем із вибором рецепту у вас точно не буде.

Грейпфрут (вміст води – 90%)

Цей гіркуватий на смак фрукт відмінно підходить для схуднення, а також для того, щоби привести показники тиску в норму. Не варто відмовлятися і від різноманітних коктейлів та літніх салатів з додаванням грейпфрута.

Апельсин (вміст води – 86%)

Фрукт із сімейства цитрусових з високим вмістом води та вітаміну С, а також магнію, селену та міді відмінно підтримує роботу імунної та нервової систем. Додайте апельсин у свій раціон харчування у вигляді свіжих соків, начинки для випічки або як яскравий інгредієнт для салатів.

Ананас (вміст води – 87%)

Екзотичний фрукт, багатий водою, чудово оживляє будь-які салати та гарніри, а також поєднується з різними інгредієнтами: рисом, креветками, тайським каррі та багатьом іншим.

Яблука (вміст води – 86%)

Низькокалорійний продукт із високим вмістом води — багате джерело антиоксидантів та вітамінів. Цей фрукт ідеальний для приготування свіжих салатів та випічки.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я