То ви капусту точно не готували! Простий рецепт, який здивує всіх

26

Страви з капусти незмінно мають успіх, оскільки вони смачні, корисні і, головне, бюджетні. А це рецепт ще й дуже оригінальний!
Складові:

  • Рис 80 г
  • Капуста 1 шт
  • Фарш 450 г
  • Цибуля 1 шт
  • Зелень 30-40 г
  • Сіль, паприка, перець, коріандр до смаку
  • Олія рослинна 100 мл
  • Томатна паста 3 ст.л
  • Часник 5 зубчиків
  • Вода 500 мл
  • Кінза 20-30 г
  • Помідори 5 шт

Приготування:

Ставимо варитися рис. Тим часом беремо качан капусти і зрізаємо качан так, щоб качан стійко стояв на поверхні. Потім гострим ножем зрізаємо верхню частину качана, щоб вийшла “кришечка”. З частини, що залишилася, вирізаємо серцевину, формуючи з капусти “каструльку”.

Фарш змішуємо з рисом, додаємо дрібно нарізану цибулю, зелень, сіль, перець, приправи і трохи рослинної олії. Вимішуємо фарш, формуємо з нього фрикадельки і складаємо в капустяну “каструльку”.

Змішуємо томатну пасту з приправами та сіллю, видавлюємо 2 зубчики часнику та додаємо воду. Ставимо нашу капусту у форму для запікання, виливаємо більшу частину соусу всередину на фрикадельки, а частину, що залишилася – на дно форми. Потім закриваємо “каструльку” з фрикадельками капустяною “кришкою”, накриваємо намоченим пергаментним папером і запаковуємо все у фольгу. Ставимо у духовку на 200 градусів на 90 хвилин.

З рештки нутрощів капусти робимо салатик. Шинкуємо капусту, солимо, перчимо, розминаємо руками, потім додаємо кінзу, порізані помідори і видавлюємо 3 зубчики часнику, що залишилися. Заправляємо олією і перемішуємо.

Акуратно дістаємо готову капусту з духовки, переносимо на тарілку, знімаємо кришечку, розрізаємо бортики і насолоджуємося!

Читайте також:  100 г вуглеводів на день – це багато чи мало?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я