Таліби вбили організатора нападу ІГ на Кабул

17
Афганські таліби, як кажуть, убили лідера осередку ІГ, ймовірно, відповідального за руйнівну атаку терориста-смертника на аеропорт Кабула в серпні 2021 року. Такого висновку дійшов уряд США на основі розвідувальної інформації, одноголосно повідомили у вівторок кілька американських ЗМІ з посиланням на високопосадовців.

Понад 170 афганців та 13 американських солдатів було вбито в результаті атаки, яка сталася під час виведення американських військових з Афганістану.

Неясно, чи був лідер ІД навмисно вбитий талібами або став жертвою однієї з битв, що частішали, між войовничими ісламістами і бойовиками ІГ, повідомляє «Нью-Йорк Таймс». Однак його смерть відбулася виключно з вини талібів, і США в цьому не брали участь, цитує CBS слова неназваного урядовця. Уряд США не надав жодних додаткових подробиць чи доказів того, що вбита людина дійсно була згаданим лідером ІД, йдеться у повідомленні.

Під час теракту 26 серпня 2021 року терорист-смертник підірвав себе перед однією з вхідних воріт аеропорту в столиці Афганістану Кабулі. Натовпи людей зібралися там, сподіваючись, що їх вивезуть із країни незадовго до остаточного виведення останніх американських солдатів.

Президент США Джо Байден, який наказав про виведення військ, піддався різкій критиці за хаотичні умови під час операції. Однак у нещодавно опублікованому звіті про хід виведення військ адміністрація Байдена здебільшого поклала провину через труднощі під час операції на свого попередника Дональда Трампа.

Читайте також:  Microsoft відповіла на позов журналістів проти штучного інтелекту

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я