СПД виступає за наступ на інфраструктуру

15

На зустрічі за зачиненими дверима на початку року керівництво СДПН хоче просувати інфраструктурний наступ у Німеччині. У ході консультацій з канцлером Олафом Шольцем (СДПН) у неділю та понеділок керівництво партії хоче ухвалити резолюцію під назвою «Сильна інфраструктура для Німеччини», яка виступає за більшу підтримку технологій майбутнього, краще планування безпеки інвестицій та більшу участь держави в енергетичних чи комунікаційних мережах.

Крім подолання поточних криз, необхідно також активно вирішувати питання майбутнього, йдеться у шестисторінковому проекті резолюції керівництва партії, який є у розпорядженні Deutsche Presse-Agentur. “Це вимагає повернення до інфраструктурної політики 21 століття”. Процедури планування та затвердження мають бути прискорені та дебюрократизовані. «Будь-який мешканець Німеччини, який хоче розширити стійку інфраструктуру або зробити інвестиції в майбутнє, не повинен чекати цього роками».

Лідер СДПН Ларс Клінгбайль навів як позитивний приклад перший термінал для зрідженого природного газу (ЗПГ) у Вільгельмсхафені, будівництво якого було завершено в грудні – менш як через десять місяців після того, як канцлер Шольц оголосив про його будівництво в Бундестазі. “Я очікую, що така швидкість тепер буде також взята на озброєння при модернізації нашої інфраструктури в усіх областях”, – сказав Клінгбайль виданню Redaktions Netzwerk Deutschland. “Нам потрібна ця нова німецька швидкість у всіх областях”.

Заклик до просування технологій майбутнього

У проекті резолюції під інфраструктурою розуміються не лише залізниці та автомобільні дороги чи енергетичні лінії, а й система освіти від дитячого садка до університету, державне управління чи охорона здоров’я. Зокрема, він закликає краще просувати майбутні технології, наприклад шляхом збільшення будівництва виробничих потужностей для напівпровідників або батарей. Щоб спростити інвестиції в інфраструктуру необхідно реформувати європейське законодавство про державну допомогу. Європейська ціна на електроенергію для промисловості має допомогти вирівняти умови гри у Європі.

Читайте також:  17 років тому перша жінка стала канцлером Німеччини

Держава має взяти на себе більшу відповідальність за інфраструктуру енергосистеми. «Енергія майбутнього потребує мереж майбутнього: тому держава має встановити рамки для розвитку трубопроводів, потужностей зберігання та електростанцій, забезпечити загальну координацію та створити фінансові стимули, де це необхідно», – йдеться у документі. Для залізниць та автомобільних доріг метою має стати створення в Німеччині «найсучаснішої та водночас найстійкішої транспортної інфраструктури в Європі».

Закрите засідання виконавчого комітету СДПН пройде у штаб-квартирі партії у Берліні цієї неділі. На додаток до інфраструктурного наступу, підготовка до виборів у чотирьох штатах цього року, до європейських виборів у 2024 році та комунікація роботи партії із зовнішнім світом також є частиною порядку денного.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я