Смертельний напад із ножем у бразильській школі

24

Вчитель загинув внаслідок нападу з ножем у школі у Сан-Паулу. Як підозрюваний заарештований 13-річний учень.

 

Смертельний напад із ножем у бразильській школі

Після нападу з ножем на школу в бразильському мегаполісі Сан-Паулу тяжко поранений учитель помер.

За даними уряду штату Сан-Паулу, ще четверо постраждалих отримали поранення, але їх життю нічого не загрожує. Один учень отримав шок. Як повідомляє портал новин «G1», у результаті у 71-річного вчителя сталася зупинка серця, і він помер у лікарні. За словами губернатора Тарсісіо де Фрейтаса, було заарештовано 13-річного підозрюваного.

Уряд Сан-Паулу оголосив триденну жалобу. Де Фрейтас, який в даний час подорожує Європою, висловив свою тривогу в Твіттері: «Не можу висловити словами свій смуток з приводу звістки про напад на учнів та вчителів у державній школі Thomazia Montoro у Віла-Сонія». Вчитель працював у цій школі з 2013 року та з початку року викладав там природничі науки.

Вчитель фізкультури здолав нападника

Міністр громадської безпеки Гільєрме Дерріте повідомив журналістам, що вчителька фізкультури здолала нападника, не допустивши нічого гіршого. «Саме вона знерухоміла нападника, вона подбала про те, щоб у нього відібрали ніж. Якби не її героїчні дії, трагедія напевно була б набагато серйознішою». За його словами, за кілька хвилин на місце події прибув звичайний патрульний підрозділ шкільної поліції. Також було викликано військову поліцію, і підозрюваного у скоєнні злочину було в результаті заарештовано.

Мотив нападу з ножем спочатку був незрозумілий. За даними бразильського інформаційного агентства Agencia Brasil, початкова інформація вказувала на сварку між злочинцем та іншим учнем минулого тижня. Бразильське телебачення, посилаючись на батьків, повідомило, що фізичне насильство було звичайним явищем у школі.

Читайте також:  Трампа допитають про ділову практику у Нью-Йорку

Після безчинств у місті Сузано з десятьма загиблими у березні 2019 року в Сан-Паулу було посилено поліцейський контроль у школах. Жах викликав і вчинок підлітка з ножем, який близько двох років тому увірвався до дитячого садка на півдні Бразилії та вбив п’ятьох людей. Однак порівняно з іншими країнами подібні напади з ножем у найбільшій країні Латинської Америки відбуваються досить рідко. Бразилія – одна з країн з найбільшою кількістю насильницьких злочинів, але більшість із них відбувається через організовану злочинність, дрібних злочинців та насильство з боку поліції.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я