Скасовано сплати акцизного податку, мита та ПДВ на авто з іноземною реєстрацією, яке ввозиться в Україну у період дії воєнного стану

180
ПДВ на авто

Урядом прийнято Закон, що передбачає скасування сплати акцизного податку, мита та ПДВ на авто з іноземною реєстрацією, яке ввозиться в Україну у період дії воєнного стану. Відтак потрібно сплатити лише збори до Пенсійного фонду та сертифікацію транспортного засобу.

Так, 5 квітня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Серед інших податкових змін, закон передбачає скасування сплати акцизного податку, мита та ПДВ на авто з іноземною реєстрацією, яке ввозиться в Україну у період дії воєнного стану.

Наразі ці платежі тимчасово відмінені для громадян, які ввозять транспортні засоби, зокрема:

  • легкові авто та кузови до них;
  • вантажні транспортні засоби та транспортні засоби, призначені для перевезення вантажів та понад 10 осіб;
  • мотоцикли;
  • напівпричепи та причепи.

Спрощення не застосовуються до авто з росії, білорусі та тимчасово окупованих територій. Важливо, що по завершенню дії воєнного стану, громадянам не потрібно буде доплачувати платежі, від яких вони наразі звільнені. Законом не передбачено відстрочень.

РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області

Читайте також:  Україна стала асоційованим членом Міжнародної енергетичної агенції

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я