Число відмов від військової служби з міркувань совісті збільшилося в 5 разів

21

Війна в Україні змушує дедалі більше людей у ​​цій країні відмовлятися від військової служби. Після припинення обов’язкової військової служби це ті, хто вже служить у Бундесвері.

Число відмов від військової служби з міркувань совісті збільшилося в 5 разів

Число відмовників з міркувань совісті в бундесвері підскочило 2022 року, в рік нападу Росії на Україну.

«У 2021 році до Федерального відомства у справах сім’ї та громадянського суспільства надійшла 201 заява про відмову від військової служби з міркувань совісті, у 2022 році – загалом 951 заява», – повідомив представник Федерального відомства у справах сім’ї та громадянського суспільства Redaktionsnetzwerk Deutschland RND).

Після припинення обов’язкової військової служби у 2011 році відмовниками з міркувань совісті є виключно люди, які вже проходять службу у бундесвері. Згідно зі звітом, багато хто з них виправдовує свої заяви тим, що не чекали війни.

Політичний директор “Deutsche Friedensgesellschaft” Міхаель Шульце фон Глассер сказав RND: “Солдатам, які в ці небезпечні часи приходять до висновку, що вони не хочуть стріляти, вбивати або поранити інших людей, має бути запропонований легкий шлях з армії”. Багато хто з сьогоднішніх членів Бундесверу заманюється в армію рекламними обіцянками, які не мають нічого спільного з реальністю.

Читайте також:  "Світлофор" у Бундестазі робить ставку на портову стратегію

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я