СДПН сподівається на поступки з боку земель

19

Уряд і федеральні землі Німеччини повинні дійти згоди щодо Deutschlandticket в середу 2 листопада.

СДПН сподівається на поступки земель

У суперечці про фінансування Deutschlandticket для автобусів та поїздів як наступник квитка за 9 євро СДПН сподівається на поступки з боку федеральних земель.

Незадовго до консультацій між федеральним урядом та землями у середу 2 листопада заступник лідера СДПН Детлеф Мюллер повідомив, що уряд пообіцяв додаткові кошти на регіональний залізничний транспорт у розмірі 1 млрд євро до кінця цього року. Це дуже хороша пропозиція для федеральних земель, наголосив Мюллер.

Фінансування квитка за 49 євро: СДПН сподівається на поступки земель

За словами заступника лідера СДПН Детлефа Мюллера, разом із запланованим щорічним збільшенням фінансування на 3% проект призведе до постійного збільшення коштів на місцевий громадський транспорт (ÖPNV).

“Тепер справа за землями – зробити крок назустріч федеральному уряду”, – підкреслив політик СДПН.

Мюллер: уряд надає можливості для розвитку місцевого транспорту

За словами заступника лідера СДПН Детлефа Мюллера, за допомогою додаткових грошей федеральний уряд пом’якшує надзвичайно високі енергетичні та експлуатаційні витрати у зв’язку з війною в Україні. У довгостроковій перспективі фінансування відкриє можливості розширення місцевого громадського транспорту.

Поряд із обіцяними 1,5 млрд євро, виділеними для загальнонаціонального квитка, уряд йде на величезні поступки федеральним землям у фінансуванні місцевого громадського транспорту, наголосив Мюллер.

Deutschlandticket почне діяти з 1 січня

У проекті резолюції відомства канцлера для консультацій із землями йдеться про Deutschlandticket. Міністри транспорту федерації та земель досягли принципової згоди щодо загальнонаціонального квитка за 49 євро на місяць як наступника квитка за 9 євро, запровадженого влітку.

СДПН сподівається на поступки земель щодо фінансування квитка за 49 євро.  Фото: Firn/shutterstock.com

Загальнонаціональний квиток має розпочати діяти з 1 січня, якщо це можливо. Проте фінансові питання залишалися відкритими. Федеральні землі поставили умовою співфінансування дешевого квитка постійне збільшення коштів у місцевий транспорт.

Читайте також:  Україну піддали критиці за відмову від заклику до миру

СДПН сподівається на поступки земель щодо Deutschlandticket: Шольц анонсував угоду

Канцлер Олаф Шольц (СДПН) чекає на угоду за квитком за 49 євро в середу 2 листопада. У вівторок він заявив, що такий Deutschlandticket вже майже узгоджений із федеральними землями.

“Завтра настане день, коли це має нарешті визначитися”, – сказав канцлер Олаф Шольц.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я