У якому зараз стані 80-річна Маргарита Терехова. Серце болить за неї

52
Маргарита Терехова

Легенда радянського кіно Маргарита Терехова довгі роки була яскравою та впевненою у собі зіркою. Про неї мріяли, нею захоплювалися, а деякі й заздрили актрисі. Але 20 років тому артистці поставили невтішний діагноз – хвороба Альцгеймера. Терехова не раз губилася на вулицях, а потім і зовсім перестала впізнавати рідних. Хвороба прикувала талановиту зірку до ліжка. Шанувальники давно не бачили свого кумира. Влітку актрисі виповнилося 80 років. Що зараз чутно про знаменитість і як вона живе, розповімо далі у матеріалі.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Anna Terekhova (@grace_terekhovanna_tais)

“Міледі” Маргарита Терехова відсвяткувала 80-річний ювілей

Наприкінці серпня у театрі, де досі значиться Маргарита Терехова, було свято. Відзначали 80-річчя легендарної актриси. На честь Маргарити Борисівни влаштували творчий вечір, на який прийшло багато людей — зал був переповнений. Тільки ось сама винуватця заходу не прийшла… Маргарита Терехова давно не покидає свого будинку. Її світ визначається межами ліжка, з яким акторка тепер не встає. Вона потребує постійного догляду. І його їй забезпечують діти, наймаючи доглядальниць і відвідуючи матір самостійно.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від СУПУТНИК КИНОГЛЯДА (@sputnikkinozritelya)

Як живе артистка

Кар’єра актриси залишилася у минулому. Якщо спочатку сім’я мала надію на те, що Маргариті Борисівні стане краще, то зараз хочеться вірити хоча б у те, що не стане гірше. Терьоховий необхідний постійний нагляд. Як каже її дочка Ганна, з мамою постійно перебуває доглядальниця.

«Вона нормально, наскільки нормально може бути у цьому стані. Стабільно. Лікар у нас добрий. З нею постійно доглядальниці. Завжди під наглядом. На лікування, звичайно, йде чимало грошей. Але театр також допомагає»– ділиться дочка Маргарити Терьохової.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від kinokruto (@kinokruto)

Маргарита досі числиться в театрі і отримує звідти зарплату та деякі пільги. Лікування зараз не з дешевих, і щомісяця на те, щоб статки актриси хоча б залишалися стабільними, йде близько 150 тисяч рублів. Дочка артистки вдячна театру за допомогу, адже грошей так сім’ї вистачає.

Читайте також:  Чому фанати накинулися на молодшу дочку Віри Брежнєвої

Тяжко було змиритися з хворобою

Коли на початку нульових у Маргарити Терьохової почалися проблеми зі здоров’ям і їй поставили діагноз, актрисі важко було прийняти цей факт і змиритися з ним. Терехова завжди відрізнялася вольовим упертим характером. А тут таке… Як упокоритися з тим, що підступна хвороба забрала в тебе все: і улюблену роботу, і увагу фанатів, а потім і щасливий час із рідними? Адже для Терьохової навіть діти начебто стали чужими — вона перестала їх впізнавати.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Anna Terekhova (@grace_terekhovanna_tais)

«Мама заблукала один раз, другий, і потім ми зрозуміли, що все. І дуже важко людині, яка сама не усвідомлює, що з нею відбувається, пояснити, що треба ходити лікарями, приймати препарати»– Одного разу відвертався син артистки.

Зоряна година Маргарити Терьохової

Проте справжні фанати Маргарити Борисівни досі пам’ятають її талановиті ролі, її зоряну годину. У кіно актриса дебютувала у 1965 році у картині «Здрастуйте, це я!». Також глядачеві запам’яталися ролі Терьохової у «Той, що біжить хвилями» та «Білоруському вокзалі».

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Anna Terekhova (@grace_terekhovanna_tais)

А згодом знаменитий Андрій Тарковський запросив Маргариту Борисівну на головну роль у картині «Дзеркало». Найбільшу популярність Терьохової все ж таки принесли картини кінця 70-х. Звичайно ж, це «Собака на сіні», «Благочестива Марта» та «Д`Артаньян та три мушкетери».

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Радянський екран (@kino_sssr)

Талановитій Тереховій багато прощали. Актриса часто втручалася у роботу режисерів, могла запропонувати свої правки, роздавала поради. Якось Тарковський навіть не витримав і жартівливо пригрозив дати зірці «по реготу». «Він мене терпів, що зовсім неймовірно. Але одного разу глянув на мене своїми зеленими очима і спокійно сказав: “А по сміху?” Я засміялася, а потім знову продовжила чіплятися з пропозиціями»– розповідала акторка ще до хвороби, коли спілкувалася з колегами та журналістами.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Паблік про кіно, музику та театр (@okino2020)

Жаль, що доля так обійшлася з обдарованою артисткою. Скільки б ще чудових ролей вона могла б зіграти… А тобі подобаються роботи за участю Маргарити Терьохової? Чи є улюблені картини?

Читайте також:  Принц Гаррі розповів, як поспілкувався із примарою матері

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я