Фезер хоче переглянути законопроект про зброю

48

У майбутньому закон про зброю буде спрямований на перевірку того, чи людина є «психічно здоровою» для отримання дозволу на володіння зброєю.

 

Фезер хоче переглянути законопроект про зброю

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер (СДПН) хоче переглянути проект поправок до закону про зброю після стрілянини в Гамбурзі. У п’ятницю в інтерв’ю телепрограмі ARD “Tagesthemen” вона заявила, що, безумовно, необхідно “подивитися на закон і з’ясувати”, чи немає в ньому лазівок.

У майбутньому закон про зброю має перевіряти, чи «підходить людина психологічно» під час подання заяви на отримання дозволу на володіння зброєю. Для цього необхідно провести перевірку із органами охорони здоров’я, сказав Фезер. «Насамперед ми хочемо покращити взаємодію між органами влади». Це важливо, наприклад, при зміні місця проживання, сказала вона.

Коли така карта видається вперше, має бути медична довідка, сказала вона. Однак, на думку Фезера, було б дуже важко регулярно обстежувати всіх стрільців-спортсменів у Німеччині без жодних свідчень. «Зрозуміло, заходи також мають бути пропорційними». Жахливий злочин у Гамбурзі, однак, показує, наскільки потрібні зміни до Закону про зброю.

.

Читайте також:  Росія вислала естонського посла

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я