Санкції через перерване перемир’я в Судані

17

Кажуть, що урядова армія та воєнізовані підрозділи продовжують нападати на цивільні об’єкти, незважаючи на узгоджене припинення вогню. США хочуть чинити економічний тиск.

 

США: Санкції через перерване перемир’я в Судані

США оголосили про запровадження санкцій через перерване перемир’я в Судані. Урядова армія та воєнізовані підрозділи RSF порушували узгоджене припинення вогню, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен звинувачує їх у «мародерстві, захопленні та нападах на будинки та інфраструктуру цивільного населення, використанні авіаударів та артилерії, нападах (…) та перешкоджанні наданню гуманітарної допомоги та відновленню основних послуг». В результаті буде введено візові обмеження для деяких представників урядової армії та РСБ. Економічні заходи також будуть запроваджені щодо деяких компаній, пов’язаних з обома сторонами.

20 травня обидві сторони домовилися про припинення вогню за посередництва США та Саудівської Аравії, щоб до зони бойових дій могла бути доставлена ​​гуманітарна допомога. Було створено механізм моніторингу, підтримуваний, зокрема, США та Саудівською Аравією, щоб повідомляти про порушення режиму припинення вогню. У понеділок режим припинення вогню продовжили на п’ять днів. РСБ обіцяв його дотримуватися.

Можуть бути подальші заходи

Водночас група звинуватила збройні сили у порушенні режиму припинення вогню. В останні дні неодноразово надходили повідомлення про перестрілки, авіаудари, вибухи та мародерство з обох сторін. За повідомленнями ЗМІ, урядова армія нещодавно призупинила переговори з RSF про припинення вогню.

Держсекретар США Блінкен заявив, що армія готова вжити подальших заходів і продовжить інтенсивну взаємодію з обома сторонами. Одним із наслідків економічних санкцій проти компаній є заморожування будь-яких активів постраждалих компаній у США – бізнес із ними заборонено для громадян США. Міжнародні ділові операції також стають набагато складнішими.

Читайте також:  Помер колишній міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я