Росіяни багато атакують, але успіх незначний

25

Російські війська наполегливо продовжують свої атаки в Україні. Проте, за даними британської розвідки, вони досягають незначного прогресу.

Лондон: росіяни багато атакують, але успіх незначний

Згідно з британськими оцінками, росіяни багато атакують у кількох місцях в Україні, але продовжують просуватися вперед трохи.

“Поточна оперативна картина передбачає, що російські сили отримують наказ наступати на більшості ділянок фронту”, – заявило Міністерство оборони в Лондоні, посилаючись на розвіддані. Однак, за словами експертів, вони не змогли сконцентрувати достатню бойову міць у якійсь точці, «щоб зробити вирішальний вплив».

Росіяни, мабуть, хотіли звернути назад деякі успіхи на місцевості, досягнуті українцями восени. “Існує реальна можливість того, що їх безпосередньою метою є просування на захід до річки Шеарбез”.

Найманна група «Вагнер» нещодавно досягла нових успіхів на місцевості на північ від міста Бахмут на сході Донецької області України, за який триває запекла боротьба, йдеться у повідомленні. Передбачається, що підрозділи увійшли до села Червона Гора. Однак на півдні міста російські війська не досягли значних успіхів. Українські війська чинили опір, йдеться у повідомленні. Російські підрозділи також атакували в районі міст Кременна та Сватів у Луганській області, але локальні атаки були надто малі, щоб зробити великий прорив, заявило британське міністерство.

Міністерство оборони Великобританії щодня публікує оновлену інформацію про перебіг агресивної війни проти України з моменту її початку майже рік тому, посилаючись на дані розвідки. Це спосіб британського уряду протистояти російському наративу та тримати союзників у вузді. Москва звинувачує Лондон у цілеспрямованій кампанії з дезінформації.

Читайте також:  Сотні німецьких держслужбовців вислали із Росії

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я