Росія переходить до оборони в Україні – британська розвідка

24

Недоукомплектовані та погано навчені російські резервісти не здатні вести наступальні дії.

Росія переходить до оборони

Початковим завданням «спеціальної військової операції» в Україні було блискавичне захоплення великих міст. Про це свідчило введення російських військ на українську територію одразу з кількох напрямків. Але зараз Росія переходить до оборони. ЗСУ успішно звільнили частину захопленої території у Харківській області та підвищують активність на півдні. Резервисти, набрані під час мобілізації, не здатні до успішних атак, вважають представники британського міністерства оборони.

Читайте також: РФ не встигає виробляти зброю – британська розвідка.

Розвідка Британії повідомляє, що Росія переходить до оборони

Аналітичне зведення Британського міністерства оборони від 28 жовтня присвячене діям Росії на захід від українського міста Дніпро. На думку військових аналітиків, керівництво ЗС РФ посилило частину підрозділів солдатами, які були набрані під час проведеної мобілізації.

Але військові підрозділи, які перебували в цьому районі, до цього були укомплектовані на вкрай недостатньому рівні. За інформацією, яку аналітики надавали раніше, на початку осені рота російських військових у Херсонській області становила за кількістю близько 8 осіб. Нагадаємо, що згідно з прийнятими в Росії військовими стандартами повна чисельність роти, що складається з 3 взводів, повинна досягати 100 осіб.

У зв’язку з цим протягом останніх півтора місяця Росія намагається створити довгострокові оборонні позиції у цьому регіоні. Розвідка Британії вважає, що це пов’язано з недостатньою навченістю та неукомплектованістю поповнення.

Зусилля, що робляться ЗС РФ, вважають британські розвідники, недостатні для відбиття атак українських військ. Обрану Москвою оборонну схему вони вважають уразливою.

Читайте також:  Блогери та ISW наздоганяють жахіття перед виступом Путіна

Для стримування атак українських військових та повернення до наступальних дій Росії необхідні якісні мобільні сили. В даний час РФ таких не має.

Росія переходить до оборони, а Україна підвищує боєздатність своїх солдатів

Якщо російська армія має лише погано навчені резервісти, українські військові отримують повноцінне навчання в Європейському союзі. Так, міністр оборони Польщі повідомив, що керувати навчанням українських військовослужбовців у ЄС буде генерал-майор польської армії Петро Трітек. Він має великий досвід служби у різних країнах світу.

Росія переходить до оборони, тоді як Україна посилює тиск у південних регіонах.  Фото: Bumble Dee/shutterstock.com

У рамках навчальної програми тренування відбудуться близько 15 тис. українських солдатів. Навчання пройде у Німеччині та Польщі. Раніше про аналогічну програму заявляла і Великобританія. Англійські військові фахівці навчать 10 тис. військових із України.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я