Росія може розширити вікову групу для служби в армії

17

Російський уряд може підвищити віковий ценз для призову до армії, вважають британські військові експерти. Про це йдеться в оновленій розвідувальній інформації про війну в Україні, опублікованій Міністерством оборони в Лондоні в неділю.

Згідно з оновленими даними, Кремль може підвищити максимальний вік чоловіків, які підлягають призову в армію, з 27 до 30 років, щоб досягти запланованого 30-відсоткового збільшення чисельності збройних сил без нової часткової мобілізації. У Росії її чоловіки віком від 18 до 27 років у принципі підлягають призову на військову службу. Однак лише частина цієї вікової групи колись призивається на річну службу.

“Існує реальна можливість того, що російське керівництво сподівається, що зміна вікових критеріїв для звичайного призову може збільшити кількість доступних кадрів і здатися населенню менш тривожним, ніж новий раунд непопулярного процесу часткової мобілізації”, – додається в заяві.

Міністерство оборони Великобританії щодня публікує інформацію про хід війни проти України з моменту початку російської агресивної війни наприкінці лютого, посилаючись на дані розвідки. Таким чином, британський уряд хоче протистояти російському наративу, а також утримати союзників у вузді. Москва звинувачує Лондон у цілеспрямованій кампанії з дезінформації.

Читайте також:  Лаутербах обговорить "план теплозахисту

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я