Росія має виплатити репарації Україні

36

94 країни-члени ООН проголосували за те, що Росія має виплатити репарації Україні.

Організація Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, яка проголошує, що Росія має виплатити репарації Україні. Варто зазначити, що характер резолюцій ООН символічний — не існує механізму, який би зобов’язав Кремль виконати ухвалу. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав вимогу про виплату репарацій «формальним пограбуванням». Про те, як проходило голосування за резолюцію, розповіли ведучі Stratera Show на радіо “Голос Берліна” Маша Майєрс та Дмитро Губін.

Дмитро Губін: Цей результат дуже відрізняється від попередніх голосувань щодо війни в Україні.

Маша Майєрс: Так. Одна з найцікавіших речей — це історія про те, які країни проголосували за, які проти, а які утрималися. Є деякі нюанси, які варто обговорити. Наприклад, за резолюцію проголосувала Туреччина. А як ми знаємо, російська влада любить загравати з Ердоганом і наголошувати на своїх дружніх стосунках з турецьким лідером. Проте Туреччина проголосувала за репарації.

Ізраїль утримався. Дуже багато розмов було щодо звинувачень країни в тому, що вона не хоче сваритись ні з Україною, ні з Росією і продовжує сидіти на двох стільцях. Я читала чимало коментарів у соцмережах від ізраїльських правозахисників, політологів, політиків, які якраз у цьому сенсі засуджують Ізраїль і кажуть, що, напевно, ця спроба (всидіти на двох стільцях) вона вже не фарбує.

Черговий масований ракетний удар

Дмитро Губін: Я нагадаю, що відносини Росії з Туреччиною зовсім не були безхмарними. Володимир Володимирович час від часу перекривав експорт та імпорт у Росію турецьких помідорів. І мені розповідали турки про те, як люди навіть доходили до самогубств, бо вони вкладали сили, вирощували ці помідори, потім їх не купували, урожай згнив, вони не могли розплатитись із кредитами.

Читайте також:  Хакери з Росії зламали смартфон Ліз Трас

Маша Майєрс: Я тобі нагадаю, з чого все почалося. Турки збили російський літак. На мою думку, це був 2015 рік. Це якраз сирійська кампанія, коли було збито російського винищувача. І нічого – і не посварилися.

Тим часом на стрічках інформаційних агентств прямо зараз з’являються повідомлення про вибухи у Києві та Київській області. Знову полетіли ракети. Коли ми заходили до цієї студії, я бачила повідомлення про те, що на території всіх областей України, за винятком Криму, було оголошено повітряну тривогу. І ось зараз уже є фото-свідчення вибухів у Києві та Київській області та інших регіонах України.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я