Як зробити яловичину значно м’якше: прості хитрощі

173

Багато господинь не люблять готувати яловичину через те, що часто вона виходить жорсткою і погано жується. Однак існує кілька простих способів, завдяки яким можна зробити яловичину м’якою та є її із задоволенням.

Щоб приготувати ніжну та м’яку яловичину, є кілька секретів.

1. Щоб м’ясо яловичини вийшло м’яким, наріжте її на шматочки і замаринуйте в спеціальному маринаді на кілька годин, а найкраще на ніч. Розсіл готується так само, як для шашлику. Можна використовувати цибулю, оцет, різні приправи, сіль та перець. Замість оцту деякі господині використовують сухе вино. Хтось замочує яловичину в томатному соку чи кетчупі. Можна навіть замаринувати м’ясо у кефірі. Найголовніше, щоб розсіл був кислим!

2. Ще один важливий фактор, який допоможе зробити м’ясо яловичини м’яким – час приготування. Якщо ви обсмажуєте м’ясо, то після обсмажування додайте в сковороду трохи води і добре тушкуйте під кришкою. Якщо м’ясо маринувалося перед приготуванням, використовуйте молоко, щоб позбутися зайвої кислотності. Також можна під час гасіння додати сметану або майонез, це зробить яловичину соковитою та ніжною.

3. Під час гасіння м’яса можна додати до сковороди харчову соду. Такий спосіб також допоможе зробити м’ясо м’якшим. Однак при додаванні сода починає сильно вирувати і шипіти, і якщо ви гасите м’ясо на сковороді з низькими краями, то частина бульйону виллється на плиту.

4. Замість замочування в маринаді можна обмазати нарізані шматки м’яса гірчицею і потримати годину. Перед смаження гірчичну обмазку не прибирайте, а смажте прямо так – це тільки зробить м’ясо смачнішим.

5. Якщо у вас немає часу на те, щоб чекати, поки м’ясо замаринується, можна відбити яловичину спеціальним молоточком. Наріжте яловичину на шматки завтовшки 1,5 см і добре відбийте. Але не перестарайтеся, інакше ви перетворите м’ясо на фарш. Найкраще відбивати не повністю розморожене м’ясо.

Читайте також:  Згадаймо 90-ті: три класичні страви з рибними консервами

6. Наступний спосіб, що дозволяє зробити м’ясо м’якше, просто відварити його перед гасінням. При цьому частину бульйону можна залишити на суп, а інша частина піде на гуляш. Так ви отримаєте одразу 2 страви.

Вибирайте будь-який відповідний для вас спосіб і насолоджуйтесь м’якою та соковитою яловичиною!

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я