Путін приймає у Кремлі главу КНР Сі Цзіньпіна

23

«Звичайно, Україна буде на порядку денному», – каже прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков. Глава Китаю Сі хоче залишитися у Росії на три дні.

Путін приймає у Кремлі главу КНР Сі Цзіньпіна

Президент Росії Володимир Путін ухвалив лідера Китаю Сі Цзіньпіна вперше після початку агресивної війни Росії проти України. Зустріч розпочалася у Парадній залі Кремля у Москві, повідомляє агентство «Інтерфакс». На початку переговорів Путін у короткій публічній заяві сказав, що Росія відкрита для переговорів щодо України. Він сказав, що Москва ознайомилася з пропозиціями Пекіна та готова їх обговорити.

Сі Цзіньпін перебуває в Росії із триденним державним візитом. Це також перша закордонна подорож з початку третього терміну. Мета візиту – продемонструвати добрі стосунки між Москвою та Пекіном. На відміну від Заходу Китай не критикував війну Росії проти України. Однак останнім часом Пекін більш активно позиціонує себе як посередник.

Зустріч «дуже важлива»

Росія надає великого значення неформальній частині переговорів, сказав перед зустріччю радник президента Росії Юрій Ушаков. На ній мають бути прояснені найважливіші та чутливі питання. Це, швидше за все, стосуватиметься передусім війни проти України.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков назвав зустріч Путіна та Сі «дуже важливою». У московському урядовому аеропорту Внуково перед літаком для гостя було розкотено червону доріжку. Заплановані офіційна церемонія зустрічі, зустріч віч-на-віч, бесіда в присутності російської та китайської делегацій та спільна вечеря, сказав він, повідомляє агентство «Інтерфакс».

«Звичайно, Україна буде на порядку денному», – сказав Пєсков. «Звичайно, президент Путін дасть докладні пояснення, щоб Сі зміг із перших рук дізнатися про поточну точку зору російської сторони.

Читайте також:  Повідомлення про швидку відставку Ламбрехт

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я