Путін обіцяв мені не вбивати Зеленського

45

Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет був першим західним лідером, який відвідав кремлівського лідера у Москві після початку війни. Тепер він розповідає про свою зустріч із Путіним.

Беннетт: Путін обіцяв мені не вбивати Зеленського

За словами Беннета, глава Кремля Володимир Путін обіцяв колишньому прем’єр-міністрові Ізраїлю Нафталі Беннету не вбивати президента України Володимира Зеленського на початку війни в Україні. У розмові з ізраїльським журналістом Беннет розповів, що Путін дав цю обіцянку на посередницькій зустрічі у Москві у березні минулого року.

Беннет, тодішній прем’єр-міністр Ізраїлю, був першим західним лідером, який відвідав Путіна у Москві після початку війни. Потім він вирушив до Берліна і проконсультувався з канцлером Олафом Шольцем (СДПН) щодо конфлікту в Україні. Настали нові посередницькі зусилля між Росією та Україною, але зрештою вони виявилися безуспішними.

«Я знав, що Зеленський у небезпеці».

Беннетт опублікував розмову на своїй сторінці у Facebook у суботу ввечері. Життя лідера найбільш цінне у конфлікті, сказав Беннетт. «Я знав, що Зеленський у небезпеці, він перебував у бункері, місцезнаходження якого було невідоме». За його словами, приблизно за три-чотири години розмови він запитав президента Росії, чи хоче він убити Зеленського. Путін заперечує це, сказав він. Беннетт сказав, що попросив Путіна дати йому слово. «Він сказав: «Я не вбиватиму Зеленського»».

Після зустрічі, за його словами, він зателефонував Зеленському прямо під час поїздки з Кремля до аеропорту. “Слухай, він не збирається тебе вбивати”, – сказав він тоді Зеленському. Зеленський запитав, чи він впевнений, і Беннетт відповів: «На сто відсотків». Приблизно за дві години президент України записав відео зі свого кабінету, в якому стверджував, що не боїться за своє життя.

Читайте також:  Одинадцять років позбавлення волі за підтримку держави-агресора

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я