Припиніть: щоденні звички, які негативно впливають на здоров’я

27

Іноді ми навіть не уявляємо, як щоденні шкідливі звички, які, начебто непомітні, можуть вплинути на нас у майбутньому.

Кожна людина прагне бути здоровою та прожити довге життя. Однак іноді ми не замислюємось, що це лише у наших руках. Щодня ми можемо шкодити своєму організму, навіть не помічаючи цього, а можемо спробувати позбутися шкідливих звичок, дотримуватися простих правил і зберегти здоров’я та молодість на довгі роки, пише Obozrevatel.

Гризти нігті

Люди, які регулярно гризуть нігті, навіть не помічають цього. Однак цей процес шкодить вашим зубам, а також ушкоджує нігтьову пластину та відкриває шлях для інфекції. Крім того, на наших руках осідають віруси та бактерії, тому ви можете перенести їх на слизову рота та захворіти. Цієї інформації вже достатньо для того, щоб спонукати вас утримувати нігті доглянутими.

Якщо ви помітили, що гризете нігті під впливом стресу або тривоги, спробуйте проконсультуватися з лікарем і вибрати інший дієвий спосіб заспокоїтися.

Нехтування сном

На сьогоднішній день багато людей не мають повноцінного відпочинку. І це не може виправдовуватися катастрофічною нестачею часу. Не маючи рекомендованих 7-9 годин сну на добу, ви ризикуєте не лише отримати проблеми з концентрацією уваги та запам’ятовуванням, але й підвищити ризик високого тиску, серцевих захворювань, діабету та депресії.

Хрускіт пальцями

Незважаючи на доведений факт, що хрускіт пальцями не викликає артриту, ця звичка не принесе вам нічого корисного. Регулярне повторення протягом тривалого часу може вплинути на синовіальну рідину, що допомагає вашим суглобам рухатися вільно. Надалі це може призвести до набряку рук та послаблення хватки.

Навушники

У сучасному світі більшість людей використовують навушники щодня на повну потужність. Гучність звичайної людської розмови становить приблизно 60 децибелів. У той же час, безперервне перебування в оточенні сильного шуму або вплив пристроїв з гучністю більше 75 децибелів підвищують ваші шанси мати проблеми зі слухом у майбутньому.

Читайте також:  З якого віку можна міняти ім'я і чи можна це робити, якщо воно просто не подобається?

Сидяча робота

На жаль, ми не завжди маємо змогу обирати роботу чи змінювати умови праці. Багато хто змушений повний робочий день проводити, сидячи за комп’ютером. Відсутність руху уповільнює метаболічні процеси, що, своєю чергою, може призвести до надмірної ваги. Крім того, це може спричинити проблеми зі здоров’ям, включаючи серцеві захворювання.

Навіть якщо змінити місце роботи неможливо, знайдіть час для декількох коротких перерв протягом дня, під час яких рухайтесь активно.

Неправильний раціон та надмірне вживання алкоголю

У раціоні багатьох людей переважає цукор чи шкідливі вуглеводи, що не задовольняють потреби організму в поживних речовинах. Крім того, навіть корисна їжа може нашкодити організму, якщо вживати надлишок. Велика кількість калорій призводить до зайвої ваги, яка є фактором ризику розвитку цукрового діабету, високого кров’яного тиску і т.д.

Щоб уникнути проблем, підрахуйте необхідну кількість калорій і дотримуйтесь її протягом дня, наповніть меню білком, клітковиною та корисними жирами, а також намагайтеся уникати тригерів переїдання, наприклад, перегляду телевізора під час їжі або швидкого темпу.

Надмірне вживання алкоголю не може бути корисним, оскільки викликає проблеми у роботі нирок, печінки, серцевої та кісткової систем та органів травлення. Тому найкраще, що ви можете зробити для здоров’я, це максимально уникати спиртних напоїв.

Нехтування зубною ниткою

Навіть ретельного чищення зубів може бути недостатньо для здоров’я порожнини рота, оскільки залишки їжі можуть застрягти між зубами та провокувати розмноження бактерій та розвиток карієсу. Крім того, зубний наліт викликає хронічне запалення ясен, яке може бути пов’язане з іншими захворюваннями.

Солярій

Загальновідомий той факт, що сонце не є корисним для людини. Проте це спрацьовує як для природного випромінювання. Солярій має такий вплив. Шкідливий ультрафіолет не тільки прискорює процес старіння, але може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям, наприклад меланому – злоякісне захворювання шкіри.

Читайте також:  Скільки готівки можна покласти на свій рахунок за місяць?

Куріння

Про шкоду тютюну для організму відомо давно. Ця шкідлива звичка може підвищувати схильність до розвитку інсульту, діабету, емфіземи, бронхіту, туберкульозу, а також призводити до погіршення зору та ревматоїдного артриту. Якщо ви не можете повністю відмовитись від куріння, спробуйте звести його до мінімуму.

Самотність

Людина – істота соціальна і потребує спілкування. Періодичне бажання побути на самоті абсолютно природне, проте якщо ви взагалі не підтримуєте здорові стосунки, це лише шкодить. У майбутньому це може призвести до розвитку депресії чи проблем із мозком. Якщо ви самотні, спробуйте відновити стосунки з близькими або знайти однодумців чи партнерів з хобі, які стануть вашою підтримкою та втіхою.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я