Протести у Кабулі проти заборони на навчання жінок в університетах

13

Десятки жінок вийшли на демонстрацію в столиці Афганістану Кабулі проти нещодавно запровадженої заборони на відвідування університетів. Як повідомив у четвер телеканал Tolonews, студентки пройшли маршем по одному із кварталів на заході Кабула, вигукуючи гасла протесту. За словами очевидців, окремі протестувальники та журналісти також зазнавали короткочасних арештів.

У вівторок ісламістський рух «Талібан» в Афганістані заборонив жінкам відвідувати всі університети з негайним набуттям чинності. З моменту приходу до влади у серпні 2021 року угруповання бойовиків значно обмежило права жінок. Дівчата та жінки значною мірою виключені із суспільного життя. Після зміни влади середні школи починаючи з сьомого класу також були закриті для дівчаток. Нещодавно в країні жінкам навіть заборонили відвідувати громадські парки та спортзали.

У середу, за повідомленнями, сили безпеки Талібану відмовили жінкам у доступі до університетів. Добре обізнаний журналіст Білал Сарварі опублікував відеозаписи приголомшених студенток. Після приходу до влади таліби спочатку дозволили жінкам навчатись в університетах на суворих умовах. Лекції, як і раніше, проводилися з гендерною сегрегацією. Жінки-студентки мали дотримуватися суворого ісламського дрес-коду.

Читайте також:  Судова реформа: в Ізраїлі тривають переговори

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я