Масштабна поліцейська операція біля меморіалу у Дрездені

29

У понеділок увечері поліція направила великі сили для забезпечення безпеки заходів у Дрездені, присвячених руйнуванню міста під час Другої світової війни. Офіцери втрутилися, щоб розібрати учасників різних демонстрацій, за даними поліцейського управління міста на Ельбі. Також було використано перцевий балончик, йдеться у повідомленні. Проте поліція спростувала повідомлення про те, що люди прорвалися через загородження на будівельному майданчику.

За даними поліції, було порушено п’ять попередніх справ – у тому числі за завдання небезпечних тілесних ушкоджень, порушення закону про збори та псування майна. Крім того, були встановлені особи кількох людей. Їх звинувачують у порушенні закону про збори. За даними поліції, було задіяно близько 1200 співробітників, включаючи колег із Нижньої Саксонії, Північного Рейну-Вестфалії, Тюрінгії та федеральної поліції.

«Щодо зборів, то їм вдалося розділити різні табори та гарантувати свободу зборів із протестом у межах чутності та видимості», – підсумував начальник поліції Дрездена Лутц Родіг.

Центр Дрездена був зруйнований 13 лютого 1945 року, а наступні дні внаслідок атак британських та американських бомбардувальників загинуло до 25 000 людей. Праві екстремісти вже давно використовують дрезденські поминки у своїх цілях та хочуть за допомогою маршів релятівізувати провину Німеччини у Другій світовій війні. Щоразу виникають протести проти цього присвоєння. Центральним елементом пам’ятних заходів є людський ланцюг як послання за мир та примирення, у якому у понеділок знову взяли участь тисячі мешканців.

.

Читайте також:  Розчарування після провалу рішення щодо бойових танків

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я