Чи можна таємно записати розмову з муніципальним працівником, щоб використати це як доказ?

43

Що говорить латвійський закон про запис розмов з муніципальними працівниками чи посадовими особами, якщо це необхідно для власного захисту або як доказ.

“Добрий день! Чи може клієнт записати розмову (без згоди та попередження) зі співробітником, який працює в муніципальному закладі?”, – Запитує Лайла у фахівців порталу lvportals.lv.

Відповідає юрист Яніс Фрідманіс:

Обробка персональних даних регулюється Загальним регламентом захисту даних 2016/679 (далі – Регламент) та національним законодавством Латвійської Республіки. У регламенті зазначено, що не застосовується, якщо обробка даних здійснювалася виключно домогосподарствами, тобто. тобто для особистих потреб.

Якщо клієнт є фізичною особою і планує використовувати запис тільки для власних потреб, не пов’язаних із професійною чи комерційною діяльністю, якщо запис не планується передавати третім особам (у тому числі публікувати в інтернеті, наприклад, у соціальних мережах), до такої діяльності не застосовуються вимоги Регламенту (зокрема встановлені Регламентом вимоги про повідомлення).

З іншого боку, якщо метою запису є захист законних інтересів, контроль якості чи інше, то згідно з нормами Регламенту (стаття 13) перед записом розмови клієнт зобов’язаний повідомити про запис розмови, отримати згоду особи на запис розмови та надати інформацію, зазначену у статті 13 Регламенту .

Якщо аудіозапис здійснюється з попереднім наміром, що не обмежується особистими потребами, обробка даних повинна здійснюватися відповідно до вимог, викладених у статтях 5 та 6 Регламенту.

.

Читайте також:  Щоб не помилитись при покупці нового житла! Найголовніше, що треба знати

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я