Президент Мексики дякує Байдену за нову міграційну політику

24

Наприкінці Північноамериканського саміту мексиканський лідер Андрес Мануель Лопес Обрадор подякував своєму американському колегі Джо Байдену за ліберальнішу міграційну політику.

«Ви перший президент США за довгий час, який не збудував жодного метра стіни», – сказав він учора у Національному палаці у Мехіко. «Ми дякуємо вам за повагу до мексиканців, які живуть у США та чесно працюють. Вони не будуть зазнавати переслідувань чи терпіти набіги, як у минулі часи».

Республіканці критикують пом’якшення міграційної політики

Порівняно зі своїм попередником на посаді Дональдом Трампом, Байден пом’якшив багато правил у міграційній політиці. Це викликало багато критики у США. Останнім часом кількість мігрантів різко зросла. Байден оголосив про модель, згідно з якою іммігрантам із окремих країн буде дозволено легальний в’їзд за певних умов. У свою чергу, мігрантів, які в’їхали в країну нелегально, депортують до Мексики. Для цього йому потрібен мексиканський уряд.

Раніше Лопес Обрадор, Байден та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо зустрічалися в рамках Північноамериканського саміту. На зустрічі трьох країн-учасниць угоди про вільну торгівлю USMCA обговорювалися питання міграції, контрабанди наркотиків, конкурентоспроможності та зміни клімату. «Ми є і завжди будемо сильнішими разом», – сказав Трюдо. Лопес Обрадор оголосив про створення спільної комісії представників трьох країн для обговорення питань покращення економічної інтеграції та зміцнення ланцюжків постачання.

Читайте також:  Тіло актора Джуліана Сендса упізнано

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я